Çıraklık ve Staj Süreleri İçin Kanun Teklifi TBMM'de-İşte O Teklif

Staj ve çıraklık sürelerinin başlangıç tarihinden sonraki sürecin sigortalılık sürecinden sayılması ve borçlanma imkanı tanınması için kanun teklifi mecliste.

Çıraklık ve Staj Süreleri İçin Kanun Teklifi TBMM'de-İşte O Teklif

Çıraklık ve staj süreleri ile ilgili kanun teklfii.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu TBMM 'ye bir kanun teklifi sundu. Verilen kanun teklifi "5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" başlığı ile verildi. 

Söz konusu kanun teklifinde çıraklık ile stajda geçirilen sürelerin de sigortadan sayılması ön görüldü. Teklifin özeti ile ilgili yapılan açıklamada "Teklif ile; çıraklık veya staj sürelerinin başlangıç tarihinden başlamak üzere bu sürelerin sigortalılık süresinden sayılması ve bu süreler için borçlanma hakkı verilmesi amaçlanmaktadır." ifadelerine yer verildi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gönderilen teklif , alt komisyonlarda görüşülmek üzere Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna gönderildi.

Alt komisyonlarda görüşülmesi sonrası teklif Plan ve Bütçe Komisyonu 'na gelecek. Plan ve bütçe komisyonunda da kabul edilmesinin ardından Meclis Genel Kurulu 'na sevk edilecek.

KANUN TEKLİFİ TAM METNİ

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA