CHP'den Flaş Açıklamalar! 'İşsizlik Rekor Kıracak'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'den Flaş Açıklamalar! 'İşsizlik Rekor Kıracak'

Ekonomiye ilişkin  son durumu değerlendiren Öztrak, "2013 yılında Türkiye'nin milli geliri 950 milyar dolardı. Bu program 2020 yılında Türkiye'nin GSYH'nın 926 milyar dolar olacağını söylüyor. Yani 2013 yılının, yaklaşık 24 milyar dolar altında. Ne oldu bizim 2023 hedeflerimiz? Önümüzdeki 3 yılda ortalama işsizlik rekor kıracak. 2019 yılında çok yüksek bir işsizlik, düşük bir büyüme öngörülüyor. Enflasyonda yüzde 16 gibi oldukça yüksek bir rakam. Buna da dengeleme diyorlar. Bunun adı dengeleme falan değil. Bunun adı resmen stagflasyon; durgunluk içinde enflasyon. Biz CHP olarak daha bu işin en başında 13 maddelik bir eylem planını verdik. Bunlar dünya standartlarında düzenlemelerdi, bu düzenlemelerden kaçtıkları sürece, bu ekonominin düzelmesi son derece güçtür." ifadelerini kullandı.

Meksika Cumhurbaşkanı'nın özel uçağını satma kararı alıp tarifeli uçak kullandığını hatırlatan CHP Genel Başkan yardımcısı ve Parti sözcüsü, Türkiye'de iktidarın halktan, milletten koptuğunu, vatandaşla bir araya gelemediğini söyledi.  

Milliyetçi Hareket Partisi'nin İstanbul'da aday çıkarmama yönündeki kararına yönelik kendisine sorulan soruyu da yanıtlayan guncelbonus Öztrak, "MHP'nin lideri zaten baştan beri ittifakı devam ettireceklerini söylüyor. Dolayısıyla bizim bu konuyla ilgili yapacağımız herhangi bir değerlendirme yok ama hem bunu söyleyeceksiniz, hem bu uçak milletin içine sinmez diyeceksiniz, hem ekonomik gelişmelerden şikayet edeceksiniz. Bu olmaz, ittifaksa ittifakın sorumluluğu tüm alanları kapsar, dolayısıyla bu uçaktan da ekonomideki kötü gelişmelerle ilgili de MHP sorumluluk altındadır, hiç kendini bu işlerden sıyıramaz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA