CHP'li Gürer'den TBMM'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar, KİT Kadro ve İşsizlik Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda işsizlik, taşeron kadro, memurların 3600 ek gösterge talepleri ve emeklilikte yaşa takılanlar konularında daha önce de yaptığı çağrıları yineledi. AK Parti'ye eleştirilerini sürdüren Niğde Milletvekili, AK Parti'nin seçim dönemi yaklaştığında İŞKUR üzerinden işçi alımları yaparak vatandaşın gözünü boyamaya çalıştığını, bunların geçici işler olduğunu kalıcı çözümler için acilen adımlar atılması gerektiğini söyle

CHP'li Gürer'den TBMM'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar, KİT Kadro ve İşsizlik Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda işsizlik, taşeron kadro, memurların 3600 ek gösterge talepleri ve emeklilikte yaşa takılanlar konularında daha önce de yaptığı çağrıları yineledi. AK Parti'ye eleştirilerini sürdüren Niğde Milletvekili, AK Parti'nin seçim dönemi yaklaştığında İŞKUR üzerinden işçi alımları yaparak vatandaşın gözünü boyamaya çalıştığını, bunların geçici işler olduğunu kalıcı çözümler için acilen adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Ömer Fethi Gürer, "İŞKUR eliyle kampanya işçisi alımı yapılmakta ancak binlerce iş başvurusuna karşın çok sınırlı alım sağlanmaktadır. İşsizliğin boyutları vahim duruma gelmiştir. Geçici değil kalıcı önlemler alınmalıdır. Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmelidir. Geçici ve mevsimlik işçiler kadroya alınmalıdır. KİT, kamu, bakanlık çalışanlarının tümü eşit işe eşit ücret ve kadro hak etmişlerdir, verilmelidir. Emeklilikte yaşa takılanlar mağdurdur, bir an önce çözüm getirilmelidir. Emeklilikte intibak yasası çıkarılmalıdır. 3600 ek gösterge tüm memurlara verilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu öncesi doğum borçlanması kadınlar için çıkarılmalıdır. Çırak ve stajyerlerin işe başladığı tarihte yaşlılık sigortası başlatılmalıdır. Ayrıca, cezaevlerinde bugüne kadar suçlu oldukları yönünde herhangi bir işleme uğramayanlar için de bir an önce düzenlemeler yapılmalı ve bu mağduriyetler de giderilmelidir." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA