CHP'li Erkan Aydın'dan Asgari Ücret Çıkışı: En Büyük Talebimiz...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM Genel Kurulu'nda bugün başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını hatırlatarak asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'li Erkan Aydın'dan Asgari Ücret Çıkışı: En Büyük Talebimiz...

TÜİK'in enflasyon belirleme oranlarında tarafsızlığını yitirdiğini, fiyatların gösterildiği gibi olmadığını söyleyen Erkan Aydın, 'Bu fiyatları nereden alıyorlarsa, oradan alışveriş yapalım' dedi.

CHP'li Aydın, "Asgari ücret görüşmeleri bugün başladı. Hükûmetin 4 kişilik bir ailenin açlık ve yoksulluk sınırını dikkate alarak artış sağlamasını ve refah payını eklemesi en büyük talebimiz çünkü kâğıt üstünde gösterilen enflasyon bile çalışanlar için can yakıcı. Şu an Türkiye enflasyon sıralamasında Suriye'den sonra 9'uncu sırada. Kasım ayı enflasyonu her ne kadar yüzde 21 gösterildiyse de gerçekte durum bambaşka. Geçen yıl 1 litre süt 2,25'ti, bugün 4,75; salça 4,75'ten 10,75'e; tereyağı 22'den 55 liraya; tavuk eti 11 liradan 30 liraya çıkmış. Rakamlar kâğıt üzerinde gösterilenler gibi değil. Eğer, TÜİK, fiyatları nerede ölçüyorsa bize de söylerse biz de gidip oradan alışveriş yapalım. Asgari ücret görüşmelerinde gerçek rakamlar göz önüne alınarak hakkaniyetli ve adaletli bir şekilde belirlenmesi en büyük talebimiz." ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun İlk Toplantısı Sona Erdi

Bu arada Hükümet, TİSK ve Türk İŞ üyelerinin oluşturduğu 2019 yılı asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısı sona erdi. Bakan Selçuk, işçi ve işverenin haklarının gözetilerek asgari ücretin belirlenmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bir sonraki komisyon toplantısı önümüzdeki hafta gerçekleşecek.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA