CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: İŞKUR'un Yeni Adı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İŞKUR tarafından yayımlanan TYP kapsamındaki personel alımlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Personel alımlarının yoğunlukla AK Partili belediyeler için yapıldığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı, ayrıca alımlardaki torpil iddialarını da gündeme getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: İŞKUR'un Yeni Adı...

Veli Ağbaba: İŞKUR'un Yeni adı OY-KUR Olmuş

İŞKUR tarafından TYP kapsamında binlerce işçi alımı ilanlarının art arda gelmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 31 Mart seçimlerine yakın bir zaman kala yayımlanan ilanların oy almak için yapıldığını, işçi alımı yapılan belediyelerin büyük bir kısmının AK Partili belediyeler olduğunu öne süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti il ya da ilçe başkanları tarafından listeler hazırlandığını bu listelerin İŞKUR'a gönderildiğini iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "TYP dahilinde yapılan alımlar tamamen AKP’nin oy hesaplarına göre yapılıyor. İşçi alınan belediyelerin büyük kısmı AKP’li. En fazla kontenjan AKP’li belediyelere veriliyor.Kura ile alım yapılmayan yerlerde alımlar AKP referansı olmadan gerçekleşmiyor.AKP il veya ilçe başkanları tarafından hazırlanan listelerin dışında listeye girmek imkansız.İŞKUR her geçen yıl biraz daha devlet dairesi olmaktan çıkıp parti kurumu olma yolunda ilerliyor.İŞKUR kapılarında hayalleri yıkılan işsizler İŞKUR’a OY-KUR ismini takmışlar.Program kapsamında alımların neye ve hangi ihtiyaca göre yapıldığı belirsiz. Dönemin Çalışma Bakanının seçim bölgesine 10 ayda 23 bin kişilik TYP açtırması, TYP’nin AKP’nin oy ihtiyacına göre şekillendiğinin kanıtıdır.Türkiye’de 6 aylık temizlik işçisi olmak için bile referans aranmaya başlandı.Ülkeyi bu hale getirenler işsiz yurttaşların sırtından yerel seçimi kazanma planları yapıyor." şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA