CHP'den Teklif 'Bedelli Askerlikte 25 Gün Askerlik Şartı da Kaldırılsın'

Bedelli askerlikte meclise sunulan 25 gün askerlik eğitimi şartının da kaldırılması için CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım düzenleme teklifi sundu.  Bedelli Askerlik Türkiye'nin en çok konuşulan konularından birisi haline geldi.

CHP'den Teklif 'Bedelli Askerlikte 25 Gün Askerlik Şartı da Kaldırılsın'

Büyük bir çoğunluk bedelli askerliğe karşı olduğunu belirtirken, milyonlardan oluştuğu belirtilen genç kesim de bedelli askerlikle ilgili taleplerini dile getiriyordu. AK Parti'nin seçim vaatleri arasında da yer alan bedelli askerlik düzenlemesi meclise sunuldu. 

Düzenlemeye göre 15 Bin TL ücret ödeyen, 25 yaşını doldurmuş kişiler bedelli askerlik düzenlemesinden faydalanacak, ayrıca aynı düzenleme içerisinde bedelli askerlikten faydalanacak kişilerin 25 gün askeri eğitim alması da öngörülüyor. Fakat bedelli askerliğin bedelinde işinden ayrılmak istemeyen, aile kuran kişiler olduğu öne sürülerek CHP bu konuda itirazda bulundu. AK Parti'nin bedelli askerlik teklifinde Kolaybet yer alan 25 gün askerlik yapma şartının kaldırılması yönünde CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım teklifte bulundu.

Bedelli askerlik düzenlemesiyle ilgili görüşlerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle paylaşabilirsiniz. Bedelli Askerlik düzenlemesi sizce doğru mu, bedelli askerlik ücreti, askerlik ve yaş şartı hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Kamudaki son dakika gelişmeleri, bedelli askerlik, askeri personel alımları, ekonomideki son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlasını kamubulteni.com'un mobil uygulaması sayesinde kolaylıkla takip edebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA