Ceza İnfaz Süresi İndirimi ve Mahkumlara Af Detayları Hakkında Yeni Açıklama

Mahkumlara af ile ceza infaz süresinde indirim taslağının detayları belli olmaya devam ediyor. Yeni düzenlemenin detayları ve infaz süresinde yapılacak indirim haberimizde.

Ceza İnfaz Süresi İndirimi ve Mahkumlara Af Detayları Hakkında Yeni Açıklama

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması.

Son dönemlerde gündemde çokça konuşulan mahkumlara af meselesi ile ilgili Adalet Bakanlığı 'ndan yeni bir açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında söz konusu af düzenlemesi ile ceza indirimi yapılacağı ve ceaevinde kalma süresinin kısaltılacağı belirtildi. 

Af yerine kamuoyu vicdanını rahatsız etmeyecek bir düzenleme üzerine çalışmaların devam ettiğinin belirtildiği açıklamada , cezaevlerinde doluluk oranının düşürüleceğini ve yargının da bu şekilde iş yükünün oldukça azaltılacağına yer verildi. 

SEÇİM SONRASI MECLİSTE

Yapılan açıklamanın devamında, söz konusu düzenlemenin seçim sonrası meclise geleceği ve bu paketle cezaevlerinde kalma sürelerinin düşürüleceği, bazı suçların cezalarının ise para cezasına çevrilebileceği belirtildi. 

Sabah Gazetesi 'nde yer alan haberde , söz konusu düzenlemeye şu şekilde yer verildi:

CEZA İNFAZ SÜRESİNDE İNDİRİM

Yeni düzenleme ile ceza infaz süresinde indirim yapılacak ve cezaevinde kalma süresi azaltılacak. Bu süre adli suçlarda yüzde 50 oranında azaltılacak ve bu şekilde eski sisteme geri dönülecek. 2004 yılında çıkarılan yasa ile cezaevinde kalma süresi yüzde 66 olmuştu. Mecvcut sistemde 10 yıl hapis cezası alan kişi 6 yıl 6 ay cezaevinde kalıyor. Yeni düzenleme ile bu süre 5 yıla düşürülecek. 

Terör suçlarında ise sürenin korunması eğilimi var.

AÇIK CEZAEVİ

Yeni düzenleme ile mahkumların açık cezaevine alınması süreleri de düzenlenecek.

O SUÇLARIN CEZASI PARAYA ÇEVRİLEBİLECEK

Ekonomik suçlar ile ilgili maddelerin bulunduğu suçlarda ise hapis cezası para cezasına çevrilebilecek.

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA