'Cemal Kaşıkçının Öldürüldüğünü Kanıtlayan Ses ve Görüntü Kaydı Var'

Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın Türkiye'deki Suudi Arabistan Konsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

'Cemal Kaşıkçının Öldürüldüğünü Kanıtlayan Ses ve Görüntü Kaydı Var'

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkezli Washington Post gazetesinde Suudi Arabistan tarafından katledildiği öne sürülen Cemal Kaşıkçı ile ilgili kan donduran yeni bir iddia yer aldı.

Washington Post'un Türk güvenlik kaynakları ve ABD'li yetkililere dayandırdığı iddialara göre, Suudi gazerecinin öldürüldüğü, öldürüldükten sonra parçalara ayrıldığı, bu korkunç olaya ilişkin ses ve görüntü kayıtlarının ilgili makamlarda bulunduğu belirtildi. Gazeteye konuşan kaynak, Türk istihbaratının elinde görüntüler olduğu fakat bu görüntülerin istihbarat tekniklerini ortaya çıkaracağı için kayıtları yayınlamakta isteksiz olduğuna dikkat çekildi.

Kayıtlarla ilgili bir başka kaynak ise  "Konsolosluk içerisinden alınan ses kaydı, Cemal binaya girdikten sonra neler olduğunu ortaya seriyor. Cemal'in sesini ve Arapça konuşan adamların sesini duyuluyor. Nasıl sorgulandığını, işkence edildiğini ve sonra öldürüldüğünü duyabilirsiniz" ifadelerini kullandı. Bu arada Suudi Arabistan'dan bir heyet söz konusu olayla ilgili Türk yetkililerle buluşmak için Türkiye'ye geldi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA