Çalınan KPSS sınav soruları örgütün güvenilen üyelerine dağıtılmış

Kayseri'de görülen FETÖ davasında ifadesi alınan sanıklar, örgütün KPSS'de yaptıklarını anlattı. İşte o açıklamalar.

Çalınan KPSS sınav soruları örgütün güvenilen üyelerine dağıtılmış

FETÖ’nün başta merkezi sınavlar olmak üzere hemen hemen tüm sınavlarda kendi güvendiği üyelerine sınav sorularını verdiği ve bu şekilde devlet içinde paralel olarak örgütlendiği herkesin malumu. Kayseri’de devam eden Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında ise soruların üyelere nasıl veildiği itiraf edildi.

Devam eden FETÖ soruşturmasında yargılanan vergi memuru Fatih Kaynak hakkında örgüte üye olma suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Bunun yanı sıra ise Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve yargılanmasına tutuksuz şekilde devam edilen gelir uzmanı Mustafa İnce’ye 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

KPSS’ye Hazırlık ve Soruların Çalınması ile İlgili İtiraf

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davasında vergi memuru Fatih Kaynak 3 aydır tutuklu bulunuyor. Mahkemede ifade veren Fatih Kaynak, sınav sorularının çalınması ve dağıtılması ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“ 2012 yılında üniversite eğitimi için gittiğim Bandırma’da yurt ücretlerinin Onwin pahalı olması nedeniyle cemaat evlerinde kaldım. Ev ağabeyleri Recep ve Eyüp isimli kişilerdir. Bana, evde kaldığım süre içerisinde aktif görev vermeye çalıştılar ancak ben pasif kaldım. 2012 yılının sonuna doğru sadık elemanların KPSS sınavı için Ankara’ya götürüldüğünü duydum. Ben de gitmek için talepte bulundum. Beni, cemaatin sadık ve aktif elemanı olmadığım için götürmediler. Bu kampa sadık olan üyelere sınav soruları sınavdan yaklaşık bir hafta önce veriliyor.”

Mecbur Kaldım Keşke Sokakta Kalsaydım

Yargılanmasına tutuksuz şekilde devam edilen ve etkin pişmanlıktan faydalanan Mustafa İnce yaptığı savunmasında “ Üniversite eğitimi için cemaat evlerinde kaldım. Meslekten men edildim. Keşke sokakta yatsaydım da bu örgüte bulaşmasaydım. Cep telefonumda bulunan ByLock, tanıştırıldığım kişi tarafından yüklenmiş, sorduğum zaman da tedbir için bu programı yüklüyoruz demişlerdi” ifadelerine yer verdi.

Kamubulteni.com  | Ankara