Bölücü Terör Örgütü'nden Hain Saldırı: 13 Ölü, 27 Yaralı

Bölücü terör örgütü PKK PYD, Afrin'de hastaneyi hedef aldı.

Bölücü Terör Örgütü'nden Hain Saldırı: 13 Ölü, 27 Yaralı

Füze ve top saldırılarında 13 sivil feci şekilde hayatını kaybederken, 27 sivilin yaralandığı öğrenildi. Saldırılarla ilgili Hatay Valiliği'nden açıklama yapıldı. Valiliğin ilk açıklamasında 6 sivilin hayatını kaybettiği 20'nin üzerinde sivilin yaralandığı belirtilmişti. Yeni açıklamada, hayatını kaybeden sivillerin sayısının 13'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 27 olduğu kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından saldırılarla ilgili bir mesaj yayımlayarak, "Terör örgütünün Afrin'de bir hastaneye yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör örgütünün Suriye'deki kolu, vahşi yüzünü bir kez daha gösterdi. Bu saldırı karşısında sessiz kalmak suça ortak olmaktır" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Terör örgütü PKK/YPG, insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG'ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir

AFRİN NERESİ?

Afrin, (Arapça: عفرين, Kürtçe: Efrîn, Süryanice: ܥܦܪܝܢ‎)  Suriye'nin kuzey batısında, Halep iline bağlı ilçe. İlçenin toplam nüfusu 500.000'dir. İlçenin merkezi olan Afrîn kentinin nüfusu 2004 sayımına göre 36.562 nahiyesinin toplam nüfusu ise 172.095 kişi idi.Suriye İç Savaşı sırasında, 2012 yazında Suriye hükûmeti bölgeden çekildi ve ardından yönetim böclücü terör örgütü PYD tarafından işgal edildi. Ocak 2014'teterör örgütü PYD tarafından tek taraflı olarak ilan edilen Rojava Anayasası'na göre, de facto statüdeki üç kantondan biri hâline geldi Afrin Kantonu'nun idari merkezi oldu.20 Ocak 2018 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu'nun desteği ile ilçedeki teröristlerekarşı Zeytin Dalı Harekâtı adlı askeri bir operasyon başlattı. Harekâtın 58. gününe denk gelen 18 Mart 2018'de bölge bölücü hainlerden arındırıldı.