Bitlis'de Sel Felaketi! Ev ve Okullar Sular Altında Kaldı

Bitlis'in Mutki ilçesinde, bir haftadır süren yağmur yağışı, sel ve heyelanı beraberinde getirdi.

Bitlis'de Sel Felaketi! Ev ve Okullar Sular Altında Kaldı

Sel ve heyelandan dolayı Mutki'ye bağlı 40 köy ve 45 mezraya ulaşım dururken, 3 köyde bulunan ev, sağlık ocakları ve okullarda büyük maddi hasar meydana geldi.

Mutki'de bir haftadır devam eden yağmur, sel ve heyelana neden oldu. 40 köy ve 45 mezra yolu meydana gelen sel ve heyelandan ötürü kapanırken, ilçeye bağlı Meydan, Yuvalıdam ve taşyol köylerindeki okullar, sağlık ocağı ve evler büyük hasar gördü.

İl Özel İdaresine bağlı ekipler, sel ve heyelandan dolayı köylerde çalışma yaparken, bölgeye gidden Mutki Özel İdare Müdürü Çoşkun, "Çoğu köy yollarımızda bulunan menfezlerinde yoğun yağış nedeniyle bozuldu. Bir kaç köyümüzde evler yıkıldı. Şu an çok şükür can kaybımız yoktur. Ekiplerimizle birlikte gece gündüz durmadan yol açma çalışmalarımız devam etmektedir. Su taşkınları sel nedeniyle Meydan ilköğretim Okulumuz bir metrenin üzerinde yağış içine almış durumda. Hasar tespit çalışmaları için ekiplerimiz ve mühendislerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu an 3 bölgemizde yaklaşık 16 iş makinemiz, 3 ekskavatör, 3 kepçemiz çalışmaktadır. İnşallah bir hafta içerisinde tüm köylerimize ulaşımı sağlayacağız. Heyelandan dolayı yaklaşık 40 köy ve 45 mezra yolumuz ulaşıma kapalı durumdadır." dedi.