Binali Yıldırım: Suriyeliler Evlerine Dönecek

Meclis Başkanı Yıldırım: Suriye'de Barış Mutlaka Tesis Edilecek Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Suriye'de barışın mutlaka tesis edileceğini ve ülkenin daha güvenli hale geleceğini belirtti.

Binali Yıldırım: Suriyeliler Evlerine Dönecek

TBMM Başkanı Yıldırım, TBMM ile BM iş Birliğinde Meclis Tören Salonunda düzenlenen, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 70. yılında 'Mülteciler, Göçmenler ve Uyum Politikaları , Fırsatlar, Zorluklar, Çözümler' konulu sempozyuma katılarak burada bir konuşma yaptı. Yıldırım, BM'nin 1948'de yaptığı toplantıda İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni kabul ederek bu konuda evrensel bir çerçeve belirlediğini hatırlatarka, "Doğudan batıya, kuzeyden güneye ilticaları hiç kimse ayıklamamalıdır. Sonuçta insanların barış ve güven içinde yaşayacakları hayat şartı aramaları en doğal haklarıdır." dedi.  

Türkiye'nin bölgede insan hakları konusunda üzerine düşen görevi yaptığını söyleyen Yıldırım, Türkiye'de 3.6 milyon suriyeli başta olmak üzere çok sayıda mülteciye ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, "İnsani ve vicdani bir mesele olduğunu biliyoruz. Bundan da yüksünmüyoruz.Bugün komşunun himayesine muhtaç kalan insanlara kucak açmak, kol kanat germek insani değerlerimizin başında gelmektedir." dedi.

Suriye'deki iç savaşın bitip barışın mutlaka tesis edileceğini söyleyen Yıldırım, "Suriye'de barış mutlaka tesis edilecektir ve ülke güvenli hale gelecektir. Bu kardeşlerimiz ülkelerine, doğdukları, büyüdükleri, acı tatlı hatıralarının olduğu kendi evlerine mutlaka dönecektir." dedi.