Berberoğlu Tahliye Edildi! İşte İlk Açıklamaları!

Yargıtay, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na, MİT Tırları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle verilen 5 sene 10 ay hapis cezasını onadı.

Berberoğlu Tahliye Edildi! İşte İlk Açıklamaları!

Yargıtay, milletvekili son buluncaya kadar Enis Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine karar verirken, Berberoğlu bugün cezaevinden tahliye edildi.

Yargıtay'ın kararı TBMM Genel Kurulu'na gelir ve TBMM'de okunursa Berberoğlu'nun milletvekilliği düşecek, tekrar cezaevine gitme durumu söz konusu olacak.  Maltepe Cezaevinden bugün salıverilen Enis Berberoğlu, ailesi ve CHP'liler tarafından karşılandı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili, en çok kızı ve eşini özlediğini vurgulayarak, "Bir CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi'ne girdim, yine bir milletvekili olarak dışarı çıkıyorum. Takdir edersiniz ki yaşadığım aşağı yukarı 16 aylık süreç, üzerinde düşünülecek, Türkiye'nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Beni mazur görün, birkaç gün aileme, partime bir danışayım bundan sonraki hareket tarzımı anlayayım, ilginize teşekkür ederim. Özellikle eski meslektaşlarım, medyanın Maltepe Cezaevi'nde beni hiç yalnız bırakmadığının farkındayım.16 aydır tecritte yaşıyorum, az konuşmaya alıştık, siz de alışın." dedi. Konuşmasının ardından Berberoğlu, Betexper ailesi ve CHP'lilerle birlikte bölgeden ayrıldı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA