Bedelli Askerlikle İlgili Flaş Gelişme! Teklifte Düzenlemeye Gidiliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bedelli askerlik yasa teklifinde değişikliğe gidileceğini söyledi.

Bedelli Askerlikle İlgili Flaş Gelişme! Teklifte Düzenlemeye Gidiliyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlikte , askeri eğitim gün sayısının 21 gün olarak belirlendiğini açıkladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik yasa tasarısında askeri temel eğitimin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda teklif yapacaklarını açıkladı.

TBMM'de basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Muş, bedelli askerlik olarak bilinen teklifin Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülmeye bugün başlanacağını, teklifteki 28 gün temel askeri eğitim maddesinin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda öneride bulunacaklarını söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin temel eğitimin kaldırılması yönündeki açıklamalarının Bets10 hatırlatılması ve eğitimin neden kaldırılmadığı yönündeki bir soruya da yanıt veren Muş, "Teklif tüm kesimlerin görüşleri, beklentileri ve talepleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Sadece belli bir grubun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan teklif değildir. Tüm grupların ve paydaşların, bu konunun ilgili taraflarının tamamının görüşü dikkate alınarak teklif hazırlanmıştır." şeklinde konuştu.

Taraflarla görüşülerek böyle bir karar aldığını söyleyen Muş, "Tabii ki burada Milli Savunma Bakanlığı da söz konusu, onları ilgilendiren bir mesele bu. Ülkenin savunması, geleceği ile alakalı planlamaları Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı yapmakta, onların da tabii ki görüşleri bizim için önemli, değerli. Tüm paydaşlar ve taraflar derken, bunu ilgilendiren bütün kesimleri kastediyorum." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA