Bedelli Askerlik Yaş ve Ücret Şartı Belli Oldu

Bedelli Askerlik konusunda sona gelindi. Yaş ve ücret konusunda kriterler belli oluyor. Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, yaş sınırı nasıl belirlenecek? işte detaylar...

Bedelli Askerlik Yaş ve Ücret Şartı Belli Oldu

Son Dakika! Bedelli Askerlikle ilgili flaş gelişme. Milyonlarca genç tarafından beklenen bedelli askerlikle ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Sabah'da yer alan habere göre Bedelli askerlik yaş ve ücret kriterleri belirlendi. 24 Haziran seçimlerinden sonra en çok merak edilen konulardan birisi haline gelen bedelli askerlikte yaş şartının 27 olacağı, ücretin ise 20 bin TL olarak açıklanacağı belirtiliyor. Askerlik çağına gelmiş ve askerlik çağını geçmiş milyonlarca kişinin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı'ndan çıkacak haberdeydi. Yaş ve ücret ile ilgili görüşmeler az önce sona erdi. Sabah'ın elde ettiği bilgilere göre bedelli askerlikte yaş şartı 27 olarak belirlenirken, ücret 20 Bin TL olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bedelli Askerlikle ilgili Ekim ayını işaret etmiş fakat bir kararname ile bedelli askerliğin kökten çözülebileceğini ima etmişti. Bedelliyle Vdcasino ilgili kriterler büyük öneme sahip. Yaklaşık 6 milyon kişi askerlik sorunu yaşıyor. Bu rakam her sene artıyor. 25 yaş kriteri belirlenmesi durumunda, 6 milyon kişiden yüzde 93'ü bedelli askerlikten faydalanabiliyor, 15 bin lira belirlenirse , 6 milyarlık bir gelir elde edilebiliyor. Bedelli Askerlikten gelecek paraların savunma sanayii yatırımlarına yönlendirilmesi bekleniyor. 

Bedelli Askerlik Konusuna Tepki de Var

Bedelli Askerlik her ne kadar milyonlarca genç tarafından merakle beklense de askerliğini yapan kişiler, bedelli askerlik konusuna sıcak bakmıyor. Özellikle son zamanlardaki terör olayları ve diğer olayları öne süren vatandaşlar 'Vatan hizmetinin parayla bedeli ödenmez' diyor. 

Siz ne düşünüyorsunuz?

Bedelli Askerlik konusundaki düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAYNAK: SABAH

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA