Bedelli Askerlik Teklifinin Görüşüleceği Tarih Netleşti!

Milyonlarca genci yakından ilgilendiren bedelli askerlik yasa teklifinin meclis komisyonuna geleceği tarih belli oldu.

Bedelli Askerlik Teklifinin Görüşüleceği Tarih Netleşti!

Bedelli Askerlik Yasa teklifi Pazartesi günü saat 13.00'te komisyonda ele alınacak. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, geçtiğimiz günlerde hazırlanan bir torba yasa düzenlemesine bedelli askerlik düzenlemesinin de ekleneceğini açıkladı.

Turan , bedelli askerlikte yaş sınırının 25, ücretin ise 15 Bin TL olacağını, teklife göre 31 Aralık 1993'ten önce doğanlar, bedelli askerlikten faydalanabilecekler. Düzenleme ilk açıklandığında bedelli askerlikten faydalanacak kişilerin 25 Gorabet gün askerlik eğitimi alacağı belirtilmiş fakat süre daha sonra 28 gün olarak açıklanmıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan bedelli askerlik yasa teklifinin pazartesi günü saat 13.00'te ilgili komisyonda görüşüleceği kısa süre sonra da TBMM Genel Kurula geleceği belirtildi. Bu arada muhalefet partilerinden bedelli askerlikle ilgili çeşitli teklifler geliyor.

CHP Bedelli askerlikte yer alan 28 gün şartının kaldırılmasını, Büyük Birlik Partisi ise bedelli askerlik ücretinin kişilerin maddi durumuna göre düzenlenmesini istiyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA