BDDK'dan Uyarı : O Tuzaklara Düşmeyin

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son zamanlarda sosyal medya platformlarında banka müşterilerini hedef alan sahte site bağlantıları içeren reklamlar konusunda müşterileri uyardı.

BDDK'dan Uyarı : O Tuzaklara Düşmeyin

BDDK'dan yapılan açıklamada, son zamanlarda sosyal medya platformlarında özellikle banka müşterilerini hedef alan sahte banka site bağlantılarını içeren reklamların arttığı, söz konusu reklamlarda, banka logosu ve görselleri kullanılarak hazırlanan gerçek banka izlenimi uyandıran bağlantıların sahtekarlık amacıyla oluşturuduğu belirtildi.

BDDK'dan yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı: İlgili reklamlar tıklandığında sahte sitelere yönlendirilen kullanıcılardan isim, cep telefonu, hesap numarası, kullanıcı parolası, kredi kartı numarası, banka kullanıcı kodu ve şifresi gibi kişisel bilgilerin girilmesi talep edilmektedir. Sonrasında bu bilgiler kullanıcıların hesaplarından para çekmeye yönelik dolandırıcılık eylemlerinde kullanılmaktadır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, yukarıda belirtilen hususların duyurulmasında ve bu çerçevede banka müşterilerinin sosyal medya platformlarında yer alan söz konusu reklamlara tıklayarak ulaştıkları sitelere kişisel bilgilerini girmemesinin hatırlatılmasında fayda mülahaza edilmektedir.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA