BBP Lideri Mustafa Destici: EYT'liler Verilmeyen Hakların İadesini İstiyor

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesine dair de önemli açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, EYT'lilerin verilmeyen haklarının iadesini talep ettiğini söyledi. Emeklilikte yaşa takılanların erken emeklilik istemediğini haklarının iadesini talep ettiklerini vurgulayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, EYT'liler gibi daha önce bir çok mağdur k

BBP Lideri Mustafa Destici: EYT'liler Verilmeyen Hakların İadesini İstiyor

BBP Lideri Mustafa Destici: EYT'liler Verilmeyen Hakların İadesini İstiyor 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Emeklilikte yaşa takılanların beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. EYT'lilerin haklarının iadesine yönelik haklı bir mücadele içerisinde olduğunu, bu konuda Büyük Birlik Partisi'nin desteğinin süreceğini ve kanun teklifi de verdiklerini söyleyen Destici, daha önce toplumun büyük kesimlerini ilgilendiren mağduriyetlerin hükümet tarafından çözüldüğünü, bu sorunun da çözülebileceğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi Lideri Destici, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar , EYT'liler bu grubun gündeme alınmasını bunların mağduriyetlerinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Bu konuda verilmiş kanun teklifimiz de var. Emeklilikte yaşa takılanlar kesinlikle erken emeklilik istemiyorlar. Bunlar haklarının iadesini istiyor. 99 öncesi işe başlayan bu grup, işe başlarken devlet kendilerine söz vermiş, anlaşma , mutabakat bu şekilde yapılmış. 25 yıl şu kadar gün prim yaptığın takdirde yaşa bakılmaksızın emekli olunur denmiş. Belli bir süre geçtikten sonra bunu değiştirmek ancak şu yaşa gelirseniz emekli olursunuz demek, maçın ortasında kural değiştirmekten başka bir şey değildir. Bu hükümet, bu iktidar, geçmişte hak mağduriyeti yaşayan kesimin haklarını iade etmiştir. Bu hakkı da teslim edelim. Mesela konut edindirme yardımları bu iktidar döneminde iade edildi. Pek çok buna benzer uygulamaya , hakkı gasp edilenlerin hakkının iadesine bu iktidar döneminde şahit olduk. Hakkaniyetli işler yapıldı, emin olun bu da onlardan birisi olacaktır. Hükümete tavsiyemiz, burada inat edilmemeli, kuru inattan vazgeçilmesidir. Belki hemen bugün olmayabilir, bütçe meselesidir ama zaman içerisinde kademeli olsa da bu sorun çözülebilir." dedi.