Bayanlar Bu Habere Hiç Sevinmeyecek Kozmetik Ürünlere Zam

Maliyet artışı nedeniyle bir zamda kozmetik ürünlerine geliyor. Piyasalardaki yükseliş kozmetik ürünlerini de vurdu.

Bayanlar Bu Habere Hiç Sevinmeyecek Kozmetik Ürünlere Zam

Aksan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kutanoğlu, petrokimya ve enerji fiyatlarındaki artışın kozmetik sektöründe ciddi maliyet kalemi olduğunu ifade etti. Kutanoğlu, söz konusu artışların raflara yüzde 30 ila 40 oranında zam olarak yansıyacağını belirtti. Bloomberg HT’ye konuşan Kutanoğlu, kozmetik ürünlerine yeni zamların kapıda olduğunu belirtti.

Enflasyondan dolayı çalışanlara yüzde 20 ara zam yaptıklarını belirten Kutanoğlu, bu zamların fiyatlara yansıyacağını ifade ederek şu açıklamayı yaptı, "Biz çalışanlarımıza asgari ücrete yapılan zam dışında Mayıs ayında yüzde 20 bandında ara zam verdik. Çünkü enflasyon karşısında yapmış olduğumuz zammın onlar için çok bir anlamı olmadı. Bütün bunlar diğer maliyetlerle bir araya gelince ürünlerde yüzde 30-40 bandında artışa sebebiyet verecek.

Zamların temmuz değil de ağustos ayında yansıyacağı ifade eden Kutanoğlu, ‘’Bu artışlar raflara henüz yansımadı. Raflara ne kadar geç yansıtabilirsek o kadar halkımız için iyi olduğunu düşünüyoruz. Zamların Temmuz değil ama Ağustos ayında yansıyacağını düşünüyorum. Kur artışlarının da etkisini görebiliriz" açıklamasını yaptı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /