Başkentgaz'da Sıranın da Sırası Var!

Başkentgaz'da son bir aydır oluşan yoğunluğu geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiştik. Haberimizin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Başkentgaz ile ilgili vatandaşların yanlış bilgilendirildiği, özelleştirme sürecine ilişkin açıklama gelmişti. 2013 yılında özelleştirilen Başkentgaz ile ilgili zaman zaman tartışmalar meydana gelirken, bu süreçte en büyük sıkıntıyı vatandaşların çektiğinden şüphe yok. Çeşitli işlemler için Ankara Etimesgut'taki Başkentgaz abone merkezine gelen vatandaşl

Başkentgaz'da Sıranın da Sırası Var!

Başkentgaz'da Sıranın da Sırası Var!

Başkentgaz'da son bir aydır oluşan yoğunluğu geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiştik. Haberimizin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Başkentgaz ile ilgili vatandaşların yanlış bilgilendirildiği, özelleştirme sürecine ilişkin açıklama gelmişti. 2013 yılında özelleştirilen Başkentgaz ile ilgili zaman zaman tartışmalar meydana gelirken, bu süreçte en büyük sıkıntıyı vatandaşların çektiğinden şüphe yok. Çeşitli işlemler için Ankara Etimesgut'taki Başkentgaz abone merkezine gelen vatandaşlar burada 'Gelmeyen' sıra gerilimi yaşıyor.

Öğleden sonra ise sıra numarası verilmiyor. Bir kez böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlar, bir önceki gün sabah saat 07.00'de sıraya giriyor. Burada yetkili olmadığından dolayı vatandaşlar kendince bir çözüm üretmiş ve sıra numarası almanın sırasını oluşturmuşlar.

Öyle ki Başkentgaz'ın hemen yan tarafındaki kırtasiyeden (Ki burası da yoğunluk olduğu için  çok erken saatlerde açılıyor) a4 kağıdı alan vatandaşlar, 06.30-07.00 gibi sıraya gelen vatandaşların isimlerini yazıyorlar, daha sonra şube açıldıktan sonra bu sıradaki kişiler sıra numarası alıyorlar. Kamu Bülteni'ne haberinden dolayı teşekkür eden bir vatandaş bize ulaşarak yaşadıklarını anlattı. Selcan S., "Sizin haberinizden önce ben de aynı yere gitmiş ve sıra numarası alamamıştım. Baktım olacak gibi değil, sabah 06.30'da sincan'daki evimden çıkarak ilgili şubeye vardım. Buraya geldiğimde saat 07.00 civarındaydı. Kapıda 40-50 kişi bekliyordu, ellerinde bir kağıt. Gelen ismini yazdırıyor. Sıra numarası alabilmenin sırasını yapmışlar. Sıra numarası alabilmenin sırasına adımı yazdırdım. 53. sıradaydım. Şube açıldıktan sonra 10.00 gibi işlemlerimi Allah'a çok şükür hallettim. 09.00'da, 10.00'da gelen vatandaşların gün içerisinde işlemlerini tamamlaması çok zor. Bunun için acil çözüm gerekli. Farklı ilçelere şubeler açılmazsa, yazık bu insanlara..." dedi.

GEÇTİĞİMİZ GÜN YAYIMLADIĞIMIZ HABER...

Başkentgaz'da Sıra Çilesi! 2 Gündür Bekleyen Var! 

Ankara'daki doğal gaz aboneleri ve yeni abone olmak isteyen vatandaşların sıra çilesi günden güne artıyor. Yaklaşık 1 aydır kapılarına ceza bildirimi gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk Etimesgut'taki Başkentgaz şubesinde yığılmaya neden oldu. Hastası olanlar, yaşlı vatandaşlar, iş yerinden zor bela izin alarak burada işlemlerini yapmak isteyenler ise sabah saat 09.00'da gittikleri merkezden akşama kadar sıra gelmediği için şikayetçi. 

"ÖĞLEDEN SONRA SIRA FİŞİ YOK, BİZE NE ERKEN GELSEYDİNİZ"

Öğle molası sırasında kapı önünde 300-400 kişilik sıra birikirken, ilgili şubede öğleden sorna fiş verilmemesi ve "Erken gelseydiniz, bakın saat 08.00'de gelip sıraya girseydiniz. Bize ne?' diyen çalışanlar sabırları zorluyor. Muhabirimizle konuşan ve Polatlı ilçesinden geldiğini belirten bir vatandaş, "Sabah saat 09.00'da geldim, 390 numarayı alabildik, bakın saat 13.45, sıra 238'de , bu sıra biter mi? iş yerimden izin alıyorum, patron surat ediyor, insanlara anlatıyorum inanmıyorlar. En sonunda fotoğraf çekip göstermek zorunda kaldım" ifadelerini kullandı. Bir başka vatandaş ise , "Evde iki tane Alzheimer hastası var, burada durduk yere gelen bir ceza için (Ön ödemeli Kart değişimi yapılmamasından dolayı 'Kiracı' ,verilen ceza nedeniyle kartlarına doğalgaz yüklenmemiş, cezanın ödenmesi gerekiyor) burada iki gündür bekliyoruz. Sabah geliyoruz, akşam eve geri dönüyoruz. Fatih'ten, Polatlı'dan, Yenikent'ten , Sincan Merkez'den gelenler var. Bu kadar insanı buraya yığmak hangi vicdana sığar. Diğer ilçelerde neden şube yok. Memleketi buraya yığmanın anlamı ne? Çalışanlar da insanlara sert davranıyor. Bizim zaten derdimiz başımızdan aşkın,  bir de 50 yaşında insan olarak burada sessiz olun azarı işitiyoruz. Siz işinizi yapsanız bu kadar kalabalık olmaz, yaşlı insanlara da bağırmak zorunda kalmazsınız' şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLARA SORU SORAN AZARI İŞİTİYOR

Yeni abonelik işlemi için geldiğini belirten bir diğer vatandaş ise, "Öğleden sonra iş yerimden izin alarak buraya geldim. Kapıdaki güvenlik görevlisi, öğleden sonra numara verilmediğini söyledi. Neden böyle dediğimde, 'Git kardeş işine bak, öyle işte... Kalabalığa bak' şeklinde konuştu. Memurlara belgem eksik mi diye sormak için gittiğimde , ayrı tepki aldım. Şimdi ben sabah 9'da gelsem, oldu da bir belgem de hata olsa, akşam 16.00'da sıram gelse ne olacak? kimse ilgilenmiyor. Nasılsa mecburlar diyorlar. Ben böyle çile görmedim' şeklinde konuştu.

Tartışmalar Eksik Olmuyor

Sıranın çokluğu nedeniyle içeride zaman zaman 'Kaynak' tartışmaları yaşanıyor. Evinde acil hastası olduğunu, iş yerinden zor izin aldığını belirten kişiler 'Lütfen sıranızı verir misiniz?' şeklinde diğer vatandaşlarla iletişime geçtiğinde dahi büyük tartışmalar yaşanıyor. 

1 AYDIR AŞIRI YOĞUNLUK SÖZ KONUSU

Muhabirimize konuşan bir başka vatandaş, " Yaklaşık 1 aydır burası bu şekildeymiş, bana ev sahibim söyledi. Ev sahibim buraya işlem için geldiğinde 300 kişilik bir sıra olduğunu öğrenince sinirleri bozulmuş, ben bu kadar olmaz diye düşündüm, fakat geldiğimde gördüğüm manzara bu. Tıklım , tıklım. Bayan personelden birisine bir şey sormak istedim , "Ya dayı git işine ne soruyorsun bekle sıranı, bırakıp gidicem şimdi haaa" şeklinde tepki gösterdi. Gerçekten başka ilçelere şubeler açılmazsa bu iş böyle yürümez. " şeklinde konuştu.

1970'lere DÖNDÜK

Yaşlı bir kadın ise muhabirimize, "1970'li yıları bilenler iyi bilir. Ben Yenikent'ten geldim. Sabah 10.00'dan beri sıra bekliyorum. Yetkilisi kimse buranın devletse devlet, belediyeyse belediye, özelse özel... Bu sorunu çözsünler evladım, yazık bu millete. Az önce birisi neredeyse sinir krizi geçiriyordu. 'İşten atılacağım, kaç gündür gelip gitmekten bıktım' diye yalvardı." ifadelerini kullandı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ'TAN BAŞKENTGAZ AÇIKLAMASI