Barış Pınarı Harekatı'nda Kritik Saat: 22.00

Son dakika haberi: Barış Pınarı Harekatı 'na verilen ara bugün sona eriyor. Edinilen bilgilere göre YPG 'lilerin bölgeyi boşaltmaya devam etti bildirildi. Mehmetçik eli tetikte verilen sürenin bitmesini bekliyor. Bölgeden gitmeyen teröristler etkisiz hale getirilecek.

Barış Pınarı Harekatı'nda Kritik Saat: 22.00

Tüm Türkiye bekliyor: Bu akşam 10'da bitiyor.

Geçtiğimiz Perşembe günü ABD ile anlaşmaya varıldı ve Barış Pınarı Harekatı durduruldu. Harekata ara verildi ve teröristlerin bölgeyi boşaltması için 120 saat süre verildi. 120 saatlik verilen sürede sona doğru gelindi. Bu akşam saat 22.00 'da 120 saatlik süre doluyor. 

Edinilen son dakika bilgilerine göre bölücü hainler , Tel Abyad ve Resülayn arasında bulunan 120 kilometre genişliğinde ve 30-32 kilometre derinlikteki bölgeden çekilmeye devam ediyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre  125 araçlık bir konvoyla teröristlerin bölgeyi terk ettiği bildirildi. Güvenlik kaynakları, sürenin bugün dolmasının ardından, ek bir süre verilmesi söz konusu olmadığı , bölgede kalan teröristlerin etkisiz hale getirileceğini bildirdi. 

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop  harekat ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı ve bölgedeki son durumu aktardı. Aktop yaptığı açıklamada , harekatta şimdiye kadar 765 teröristin etkisiz hale getirildiğini,  111 yerleşim merkezi ile yaklaşık 1500 kilometrekarelik  bir alanın kontrol altına alındığını bildirdi.

40 mayın ve 180 el yapımı patlayıcı tespit edildiğini ve bunların imha edildiğini söyleyen Aktop, "Kilometrelerce uzunlukta şehri adete bir ağ gibi sarmalayan tüneller tespit edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir" dedi.

Askeri kaynaklardan konu ile ilgili yapılan bilgilendirme açıklamasında , tüm bölgedeki terörist sayısına yer verildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Bütün bölgede silahlı 10-15 bin terörist var. Bunları harekat alanına dağılmış şekilde değerlendirmek lazım. Teröristlerin tamamı bir bölgede değil. Bir kısmını etkisiz hale getirdik, bir kısmı başlangıçtan itibaren bölgenin güneyine çekildi. Özellikle sözde lider-emir komuta eden teröristler, harekatın ilerlemesiyle bölgeyi süratle önce onlar terk ettiler. Şu an Tel Abyad ve Resülayn bölgesindeki 120 kilometrelik alanı takip ediyoruz ama 440 kilometrelik alan içerisinde 10-15 bin teröristin olduğu biliniyor"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA