Bakan Soylu Yeni PÖH Alımı İçin Umutlandırdı Ama..

Yeni dönem özel harekat polisi alımı için iki önemli detay bugün geldi. Bakan Soylu açıklamasında PÖH adaylarını umutlandırdı ama..

Bakan Soylu Yeni PÖH Alımı İçin Umutlandırdı Ama..

Yeni dönem özel harekat alımında Bakan Soylu 'dan umutlandıran açıklama.

Niğde POMEM 'de düzenlenen özel harekat polislerinin mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu 'nun açıklamasında PÖH adaylaırnı sevindiren ve üzen birer detay.

İYİ POLİS OLUN MESAJI

Mezun olan özel harekat polislerine seslenen Soylu, onlara iyi polis olmaları tavsiyesinde bulunarak şu sözleri söyledi:

"İyi polis olacaksınız, iyiliği savunmak için varsınız. Her biriniz yaklaşık 30 kişi arasından seçildiniz. Bunun hakkını vermelisiniz. Sırada bekleyen on binlerce özel harekat polisi olmak isteyen adaylar var. Siz iyi olmazsanız biz dünyada hiçbir şeyi düzeltemeyiz. Size kısa bir soru sormak, cevabını da sizin ağzınızdan duymak isterim. Niğde POMEMden mezun olan özel harekatçılar iyi polis olmaya hazır mısınız?. Vatanı, bayrağı, devleti, milleti, vatandaşın malını, canını namusunu korumaya hazır mısınız? Ay yıldızlı bayrak nerede dalgalanırsa orada görev yapmaya hazır mısınız? Şehadete yürümek gerektiğinde koşmaya hazır mısınız? Allah sizleri yetiştirenlerden razı olsun. Bu makamlar gelir geçer. Asla hukuktan, vicdandan, annelerinizin, babalarınızın size öğrettiklerinden sapmayın. Hukuk dışı, kanun dışı işlerin içinde olmayın. Silahın gücüne asla kapılmayın. Karşımda gördüğüm güçlü iradenizden hiçbir zaman ayrılmayın. 

Bugün yemin eden Özel Harekat Teşkilatı’na katılan, duruşları asalet olan, cesaretlerini asil milletimiz ile buluşturan özel harekatçılar, arkadaşlarınızı bazen 3 bin metrede bir üst bölgesinde, bazen bir operasyonda ölüme atlayarak, ülkenin bütünlüğüne gelebilecek bir felaket varsa önce kendini feda eden arkadaşlarınızla, Doğu Anadoluda Güneydoğu Anadoluda her noktaya kadar dağların tepelerine kadar hep karşılaştık. Ben onlarda her zaman bayrağa sağdık, vatanına sağdık, bulunduğu toprak parçasını korumaya yemin etmiş aslanlar gördüm. Allah sizi muzaffer etsin."

10 BİN PÖH'TE SON MEZUNLAR 

10 bin özel harekat polisi alımında bugün mezun olan adaylardan sonra 250 adayın kaldığı söyleyen Bakan Soylu, bu adayların da mezun olması ile birlikte toplamda 10 bin adayın göreve başlayacağını söyledi.

UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Bakan Soylu, 10 bin PÖH alımına 290 binden fazla kişinin başvuru yaptığını, 10 bin adayın bu yüksek sayı içinden seçildiğini söyledi. Her adayın yaklaşık 30 kişi arasından seçildiğini söyleyen Soylu, özel harekat polisi olmak isteyen on binlerce adayın olduğunu ve bu adayların bekleyiş içinde olduğunu söyledi.

Bakan Soylu, adayların PÖH alımı beklediğini söyledi. Eğer 2019 yılında PÖH alımı söz konusu olmamış olsaydı Bakan Soylu, bunu muhakkak belirtir, PÖH alımını bekleyen adaylar var demezdi.

ÜZEN DETAY

Bakan Soylu, PÖH alımını bekleyen on binlerce kişinin olduğunu söyledi. Ancak bu konuda bir detay veya tarih vermedi. Bakan Soylu 'nun tarih vermemesi adayları üzdü. Polis Akademisi 'nin bu aylarda ilan için hazırlığı olsaydı Bakan Soylu buna değinirdi.

Bu nedenle Şubat- Mart gibi beklenen PÖH ilanı sarkabilir, daha sonraki aylarda yapılabilir. İlan tarihi hala belirsiz.

PÖH ALIMI İLANI GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN