Bakan Soylu Açıkladı: 245 Bin Suriyeli Gitti

Suriye sınırında bulunan Hatay’ın Yayladağı İlçesi 'ndeki konaklama merkezlerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada hazır bulunan basın mensupları ile sohbet etti.

Bakan Soylu Açıkladı: 245 Bin Suriyeli Gitti

Süleyman Soylu 'dan önemli açıklamalar.

Mültecilerle bir araya gelen Bakan Soylu 'ya eşi Hamdiye Soylu, Hatay Valisi Erdal Ata ile askeri yetkililer de eşlik etti. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada, "245 bin 300 Suriyeli kardeşimiz 2 yılda geri döndü" ifadelerini kullandı.

Sosyolojik olarak baktığımızda en önemli göç olaylarından biri ile karşı karşıya olduklarımızı söyleyen Bakan Soylu, "Bu millet tarihi başarının altına imza atmıştır. Bugün de yine aynı mesele, İdlib ve çevresinde oluşturulmaya çalışılıyor. Devletimiz bu konudaki tavrını hem toplantılarda hem dünyaya seslenmelerinde, hem de değerlendirmelerinde açıkça ortaya koymaktadır. Bizim derdimiz insaniyettir. Bundan vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

UMUDUMUZ O

Türkiye'yi zora sokan bu davranış modellerinden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Soylu, "Burada oradan başlayacak bir göç dalgasının da sorumluluğu bize ait değildir. Açık ve net... Gerekli tedbirlerimizi aldığımızı söylemek isteriz. İnanıyoruz ki artık bu dünyayı da Türkiye'yi de orada yaşayan insanları da zora sokan bu davranış modellerinden vazgeçilsin isteriz. Umudumuz odur ki vazgeçilecektir. Dünyada güç göstermek isteyen ülkelerin arenası mazlum insanların memleketleri olmamalıdır. Burada güç sadece silah ve para ile sağlanabilecek bir hadise değildir. Gücü veren Allah'tır. Sabırla üzerimize düşeni gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Başarılı bir göç yönetimi ortaya koyduk. Bunu istismar etmek isteyenler oldu. Ve biz kurtuluş mücadelesinde hangi milletlerin kollarındaki bilezikleri satarak gönderdiklerini biliyoruz. Geçmişimizi unutmadık asil bir milletiz. Yardım edenleri unutmayız." ifadelerini kullandı.

BAŞLARI ÖNE EĞİK

Bakan Soylu açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Gittiğimiz bütün uluslararası toplantılarda sözde büyük ülkelerin temsilcilerinin Suriye meselesi konuşulduğu zaman başları öne eğiktir. İşin tiyatrosundalar. Bunu herkes biliyor. Bizim tüm Avrupa neredeyse 5'te 1'imiz kadar tüm Avrupa topraklarına yayılmış olan Suriyeli göçmenler konusunda aldıkları tavırlar ortadadır. Bizim sadece kendi sınırlarımızda değil, sınır ötesinde ortaya koyduğumuz irade de ortadadır. Bu süreç elbette arzu ettiğimiz ölçüce neticelenecektir. Orada huzur ortamı olduğu itibaren nasıl Fırat Kalkanı bölgesinde geri dönüş söz konusu olmuşsa, aynı şekilde oradaki her huzura kavuşulan bölgede geri dönüş olacaktır."

Kamubulteni.com | Ankara