Bakan Selçuk : İşsizlik Azalıyor, Bu Tablonun Devamı için Çalışmalarımız Sürüyor

6. Ankara İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri etkinliğine katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlikle mücadelenin sürdüğünü, istihdamda mutluluk verici tabloya erişildiğini, tablonun devamı için çalışmaların sürdüğünü söyledi. 

Bakan Selçuk : İşsizlik Azalıyor, Bu Tablonun Devamı için Çalışmalarımız Sürüyor

Bakan Selçuk, "İş gücüne katılım oranımız yüzde 54 ile bugüne kadar olan en yüksek seviyeye ulaştı. Yine iş gücümüz temmuzda, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 596 bin kişi artarak, 32 milyon 786 bin kişiye ulaştı. Ülkemiz ve aziz milletimiz için mutluluk verici bu tablonun devam etmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. İstihdamın arttığı, genç ve kadınlarda işsizlik oranının düşme eğiliminde olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl başlattığı İstihdamda Milli Seferberlik ile büyük hedeflere erişileceğini söyledi. 

Aile , Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk, "Özel politika gerektiren gruplara ilişkin de birtakım koruyucu düzenlemeleri teşvik kapsamına aldık. İlave istihdamdan yaralanma süresi, her türlü sigortalı için 12 ay iken, gençlerin, kadınların ve engelli vatandaşlarımızın işe alınması durumunda yararlanma süresini 18 aya yükselttik. Bu teşviğimiz 2020 yılına kadar geçerli.şsizliği azaltmak, istihdamı arttırmak, daha çok ve daha nitelikli iş imkanının oluşturulması, bu imkanlara erişimin sağlanması maksadıyla vatandaşımızın her daim yanındayız" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA