Bakan Pakdemirli: Çiftçi Çok Çok Çalışır, Az Az Kazanır

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa katıldığı bir açılışta, çiftçilerin çok fazla çalıştığını fakat az kazandığını, bunun genel bir kanun olduğunu söyledi.

Bakan Pakdemirli: Çiftçi Çok Çok Çalışır, Az Az Kazanır

Bursa ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak için Karacabey ilçesine gelen Bakan Pakdemirli, burada Karacabey Ziraat Odası Binasının açılış törenine katıldı. Törende konuşan Pakdemirli, "Çifçiler çok çok çalışır, az az kazanır, bu genel kanun, ne yazık ki durum böyle' şeklinde konuştu.

Pakdemirli daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti, "Son dönemde hızlı bir şekilde artan döviz kurlarından dolayı gübre, yem, ilaç fiyatları arttı. Bunların hepsini biliyoruz. Günbegün bütün üreticilerin üzerinde inanın sizlerin adına baskı kuruyoruz. 'Tamam bir iki ay döviz kurları çok arttı ama şimdi geriye geldi. Hadi bunları düşürün' diyoruz.Olmazsa olmazımız, Türkiye'nin üretimi, sizlerin üretmeniz. Bir ülkede tarım, savunma kadar önemli. Her şeyiniz olabilir, uçağınız, roketleriniz, hatta uzay mekiğiniz olabilir ama buzdolabı boşsa bunun bir anlamı yok. Buzdolabını dolduran da sizlersiniz. Gelecek yılın çok daha bereketli ve verimli olacağına inanıyorum."