Bahçeli'den Af ve İttifak Açıklaması: İttifak Yok

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında af ve yerel seçimde ittifak ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'den Af ve İttifak Açıklaması: İttifak Yok

Mahkumlara af ile ilgili son dakika gelişmesi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında mahkumlara af meselesine değindi. Grup Toplantısında konuşan Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İslam hak ve adalet dinidir. Bu kavramlardan nasibini almayanlar şeyh, imam olsa ne olur.

Yeraltı zengin yerin üstü haraptır. Kaynaklar bir avuç insanın denetimi altındadır. İktidar kavgaları İslam toplumlarını uçurumun kenarına sürüklemiştir.

Kaşıkçı 3 haftadır dünya gündemine oturdu. Uluslararası krize dönüştü. Gazeteci Cemal Kaşıkçı alanen ve adice öldürülmüştür.Tüm oklar velihat prensi işaret ediyor.

Kaşıkçı cinayetinin sır perdesi kesinlikle aralanmalıdır. Küresel bağlantıların netlik kazanması mecburiyettir.

Özümüz birdir, verdiğimiz sözü umutmayız. ne söylediysek arkasında dururuz, sonuna kadar savunuruz. Başımızı öne eğecek, hiç bir ilişki ağının içinde olmadık olamaya da niyetimiz yoktur. 

Neyi önermişsek adaletin ruhuyla uygundur. Töre varsa devlet vardır. Töre yani adalet devletin gücü demektir. Ne söylediysek töreye uygundur. 

Teklifimiz af değildir, şartlı indirimdir. Neyi söylemişsek onun arkasındayız. Vazgeçmek yok, geri dönüş yok. Kader mahkumlarının elinden tutulmasını bekliyoruz.

Konuşmayalım mı? Fikrimizi açıklamayalım mı?"

Teklifimizden vazgeçmek yok, geri dönüş yok. 2016'da doğru olan 2018'de niye yanlış olsun?

Teklifimizi sulandırmak haksızlıktır, günahımıza girmektir. Kanun teklimizi uyuşturucu temeline indirgemek tarifi olmayan insafsılıktır.

Pişmanlık göstermişlerse görmeyelim mi? İstisnalar hariç cezaevlerinde bulunanlar insan değil mi?

Uyuşturucu ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin adını yanyana getirmek cehalet değilse insafsızlıktır.

YEREL SEÇİM VE İTTİFAK AÇIKLAMASI

Bahçeli açıklamasında "Yerel seçimlerde ittifak niyetimiz yoktur. Bu da böyle biline." dedi ve her yerel seçim bölgesinde çalışma yapacaklarını söyledi.

Kamubulteni.com  |  Ankara