Aysu Bankoğlu: Taşeron İşçiler TBMM'den Çözüm Bekliyor

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda taşeron işçilerin sorunlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Aysu Bankoğlu: Taşeron İşçiler TBMM'den Çözüm Bekliyor

Taşeron kadro düzenlemesinden sonra işinden olan vatandaşların görmezden gelinemeyeceğini söyleyen Aysu Bankoğlu, bu kişilerin sorunlarıyla ilgili mecliste çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, taşeron kadro sürecinde işsiz kalan vatandaşların çözümü için çalışmarını sürdüreceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan CHP Bartın Milletvekili Bankoğlu, Bartın Devlet Hastanesi'nde çoğu laborant olarak hizmet alım sözleşmesiyle çalışan 21 kişinin 30 Eylül'de işten çıkarıldıklarını, hastanenin son ihalede personel alımı yapmaması yüzünden bu kişilerin işsiz kaldıklarını söyledi.

TÜM EMEKÇİ KARDEŞLERİMİN MAĞDURİYETLERİNİ DURDURUN

İş güvensizliği ve taşeron sorununun Türkiye'de sadece sağlık sektöründe değil, her alanda olduğunu söyleyen CHP'li Bankoğlu, bu konunun çözümü için çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Aysu Bankoğlu, "Bartın Devlet Hastanesinde çoğu laborant olarak hizmet alım sözleşmesiyle çalışan ve 30 Eylül itibarıyla işten çıkarılan 21 emekçi kardeşimin yaşadığı soruna dikkat çekmek istiyorum. Bu arkadaşlarımız şu anda hastanenin son ihalede personel alımına yer vermemesi sebebiyle bir anda işsiz kalmışlardır. Şüphesiz ki ülkemizdeki iş güvensizliği ve taşeron sorunu sadece sağlık sektöründe değil, hemen hemen her alanda etkisini gösteren çözüme muhtaç bir sorundur. Kendileriyle bizzat görüştüğüm 21 arkadaşımın örnek teşkil etmesi usulüyle bu soruna muhatap olmak zorunda kalan tüm emekçi kardeşlerimin mağduriyetlerini durdurun. Her zaman vurguladığım gibi, konunun takipçisi olduğumu yüce Genel Kurul huzurunda bir kez daha ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.