Ayhan Erel: 1600 Liranın Yetmediği Yerde 1100 Hiç Yetmez

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, TBMM Genel Kurulu'nda emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ayhan Erel: 1600 Liranın Yetmediği Yerde 1100 Hiç Yetmez

Emekli maaşı 1100 TL civarında olan çok sayıda vatandaş olduğunu söyleyen Erel, 1600 Lira asgari ücretin dahi yeterli olmadığı Türkiye'de, 1100 lira ile emeklilerin geçinmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İşçilerin de maaşlarının yetersiz olduğunu söyleyen Erel, "Değerli milletvekilleri, asgari ücretle çalışan vatandaş ne yapıyor o zaman? Her bankadan bir kart alıyor. Geçen bir banka şefinin yanında otururken Aksaray'da bir fabrikada çalışan bir işçim geldi, dedi ki: "1.500 lira maaşı sizden alıyorum. 1.500 lira kredi çekmem gerekiyor." Bilgiye erişim kolay, girdi, dedi ki: "Senin falan bankaya şu kadar ödenmemiş borcun var, o olmadan olmaz. Takibe düşecek." İşçinin beyanı aynen şöyle: "Ben buradan 1.500 lirayı alacağım, o bankadaki borcumu kapatacağım." Gittikten sonra, banka şefinin ifadesi aynen şöyle: "Bir bankadan 1.500 lira alıyorlar, diğer bankadaki borçlarını kapatıyorlar. Daha sonra, bu para 2.250 lira oluyor; gidiyorlar, 2.250 lirayı diğer bir bankadan alıyorlar, ödeme 3 bin liraya geliyor. Daha sonra 3 bin lira kredi alıyorlar, neticede 4 bin liraya dayanıyor. Ödenemeyecek duruma geldiğinde de, Allah muhafaza, basına yansıyan çok olumsuz durumlar meydana geliyor." Bunlar hayatın gerçekleri, sizleri rahatsız edebilir. Belki sizin bu konularla pek ilgi, alakanız olmayabilir ama bu, Trabzon'da da böyle, Aksaray'da da böyle." dedi.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA