Avustralya'da Doğu Türkistan'daki Soykırıma Tepki! Uygur Türkleri Serbest Bırakılsın

Avusturalya'nın Melbourne kentinde, Çin'in Doğu Türkistan'da yaşayan Türklere yönelik insan hakları ihlali içeren yaptırımları protesto edildi. Avustralya'nın birçok farklı kentinden Melbourne'e gelen Uygurlar ve Avustralyalıların yanı sıra gösterilere buradaki Türk vatandaşları da katıldı. Avustralya Doğu Türkistan Derneği ve Victoria İslam Konseyince düzenlenen gösterilerde 'Türkistan'a özgürlük', 'Uygur Türkleri serbest bırakılsın' , 'Irkçı kamplar k

Avustralya'da Doğu Türkistan'daki Soykırıma Tepki! Uygur Türkleri Serbest Bırakılsın

Avustralya'da Doğu Türkistan Zulmüne Tepki! Uygur Türkleri Serbest Bırakılsın

Avusturalya'nın Melbourne kentinde, Çin'in Doğu Türkistan'da yaşayan Türklere yönelik insan hakları ihlali içeren yaptırımları protesto edildi. Avustralya'nın birçok farklı kentinden Melbourne'e gelen Uygurlar ve Avustralyalıların yanı sıra gösterilere buradaki Türk vatandaşları da katıldı. Avustralya Doğu Türkistan Derneği ve Victoria İslam Konseyince düzenlenen gösterilerde 'Türkistan'a özgürlük', 'Uygur Türkleri serbest bırakılsın' , 'Irkçı kamplar kapatılsın' , 'Zulüm sonlandırılsın' sloganları atıldı.

Adelaide Doğu Türskitan Derneği Başkanı Nur Muhammed Türkistani,  'Harekete geçme zamanı, hemen harekete geçin, kamplar kapatılsın, Uygurlar özgür olsun, Türkistan'a özgürlük' ifadelerini kullanarak Çin'in Uygur Türklerine yönelik soykırım harekatının durdurulması için çağrıda bulundu.  Euronews'de yer alan habere göre; Uluslararası kamuoyu Çin'in Uygurlara yönelik politikalarına tepki gösteriyor. Avrupa Birliği, Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü başta olmak üzere pek çok uluslararası örgüt de Çin'den toplama kamplarında tutulan Uygurları serbest bırakılmasını ve kampların kapatılmasını istedi. Birleşmiş Milletlere göre 1 milyon kadar Uygur Türkü Çin tarafından toplama kamplarında tutuluyor. Çin makamları iddiaları reddederek buraların İslam'ın radikalleşmesine karşı kurulan 'mesleki eğitim merkezleri' olduğunu iddia ediyor.