Avrupa Adalet Divanı'ndan Bölücü Terör Örgütü PKK Kararı

Avrupa Adalet Divanı, bölücü terör örgütü PKK'nın Avrupa Birliği'nin terör örgütü listesinde kalması yönünde karar verdi.

Avrupa Adalet Divanı'ndan Bölücü Terör Örgütü PKK Kararı

Avrupa Adalet Divanı, bölücü terör örgütü PKK'nın, AB'nin terör örgütü listesinden çıkarılmamasına , örgütün terörist oluşumlar listesinde yer alması yönünde karar verdi. Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi'nin akademik yılının ilk ders programında AB 'de bölücü terör örgütüne yönelik desteklerin arttığına dikkat çekmiş, AB'deki bazı sol partilerin temsilcilerinin alenen PKK'yı desteklediğini söylemişti.

Çavuşoğlu, "Avrupa'daki aşırı soldaki partiler de kim olursa olsun, ister PKK, ister DHKP-C onlara göre bu terör örgütleri son derece haklıdır. Benim hiçbir ideoloji ile problemim yok, hepsine katılmasam da saygım var. İdeolojilerinizi, fikirlerinizi parti kurarsınız, sivil toplum örgütü kurarsınız, halka anlatırsınız, destek bulursanız ayakta kalırsınız. Destek bulamıyorsanız o zaman halk nezdinde kabul edilebilir değilsinizdir. Elime silah alıp ideolojimi öyle savunacağım, hele hele Kürtlerin hakkını savunacağım diye yola çıkarsanız o zaman başka. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde aşırı sol gruptaki milletvekilleriyle dağdaki PKK'lıların ne farkı var. Biz aşırıcılığın hepsine karşıyız. Aşırıcılıkla mücadeleyi nasıl yapacağız. Bu trendi tersine nasıl çevireceğiz? Eğer biz bu trendi tersine çeviremezsek 2'nci Dünya Savaşı öncesi tabloya doğru önce Avrupa gider, sonra dünya gider." ifadelerini kullanmıştı.