Askeriyeden Sonra Diğer Kurumlara da Ankesör Araması Operasyonu

Askeriye içindeki ardışık ankesör aramalarından FETÖ'cülerin tespiti yapıldı. Askeriyenin ardından diğer kamu kurumlarında da bu çalışma başlatıldı ve ardışık, düzenli şekilde arandığı belirlenen memurlar hakkında gözaltı kararı verildi.

Askeriyeden Sonra Diğer Kurumlara da Ankesör Araması Operasyonu

Son dakika haberi: İKM, zabıt katibi ve mübaşirlere operasyon.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, İzmir merkezli 17 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü 'ne yönelik operasyon başlatıldı. Başlatılan operasyonda, mahrem imamlarla ankesörlü telefon üzerinden görüştükleri tespit edilen 62 kamu görevlisinden 53'ü gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devam ettirilen soruşturma kapsamında, 2014 ile 2016 yılları arasında mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefondan ardışık ve bir düzen içinde arandıkları tespit edilen 46 'sı infaz koruma memuru ile mübaşir, zabıt katibi, icra memuru gibi kamuda çalışan 62 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Yakalama kararının verilmesinin ardından talimat verildi ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçerek İzmir merkezli 17 ilde  eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda , hakkında yakalama kararı olan 62 şüpheliden 53 'ü yakalandı.

Emniyete getirilen şüphelilerin ifadeleri alınacak.

Adreslerinde bulunamayan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kamubulteni.com  | Ankara