Asgari Ücret Toplantısı Sonrası Bakan Selçuk'tan Son Dakika Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, asgari ücret tespit komisyonu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Asgari Ücret Toplantısı Sonrası Bakan Selçuk'tan Son Dakika Açıklaması

Asgari ücretle ilgili demokratik ve şeffaf ortamda bir komisyon toplantısı gerçekleştirildiğini, işçi ve işverenin haklarının korunarak ülkenin kalkınmasına katkı sunacak bir sonuca ulaşılacağını söyledi.

Bakan Selçuk, "Son derece demokratik ve şeffaf ortamda yürütülen komisyon toplantılarıyla işçi ve işverenlerimizin haklarını koruyarak, ülkemizin kalkınmasına katkı sunacak bir sonuca ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ikinci toplantısı İşçi, İşveren ve Hükümet temsilcilerinin katılımıyla 13 Aralık'ta gerçekleşecek. Asgari ücret tespit komisyonuna TİSK 5 üyeyle, Türk İş 5 üyeyle, Hükümette 5 üyeyle katılım gösteriyor. 2019 yılında asgari ücretin 2 bin TL'nin üzerinde olacağı beklentisi vatandaşta yüksek. Fakat DİSK'e bağlı bazı işçiler bugün İstanbul'da İŞKUR binası önünde eylem yaparak, asgari ücretin en az 2 bin 800 TL olması gerektiği çağrısında bulundu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA