Asgari Ücret Açıklandı! Asgari Ücret Brüt ve Net Ne Kadar Oldu?

Evli ve çocuklu vatandaşlar için asgari ücret ne kadar olacak?, 2019 Asgari ücret belli oldu mu soruları artık yanıtını buldu. 2019'da asgari ücret net 2 bin 20 TL oldu. İşte 2019 asgari ücretteki brüt, net artış.

Asgari Ücret Açıklandı!  Asgari Ücret Brüt ve Net Ne Kadar Oldu?

2019'da uygulanacak asgari ücret 2 bin 20 TL oldu.

Çalışma , Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlığın Reşat Moralı Toplantı salonunda asgari ücret tespit komisyonu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı. Bakan Selçuk, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücretin brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL'ye yükseltildiğini açıklarken, asgari ücretteki artışın yüzde 26 oranında olduğunu, bunun da mevcut enflasyonun da üzerinde bir artış olduğunu söyledi.

Bakan Selçuk, "2019'da geçerli olacak asgari ücret brüt 2 bin 558 TL , net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir. Böylelikle geçen yıla kıyasla net asgari ücret yüzde 26,05 artmıştır. Enflasyonun üzerinde bir artış sağladık. Bu karar asgari ücret tespit komisyonunun oy birliği ile alınmıştır. Hükümetlerimiz döneminde asgari ücrette oy birliği 3 defa sağlanmıştı. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişten sonra asgari ücrette oy birliği sağlanması da, söz konusu Türkiye olduğunda işveren ve işçimizin bir araya geldiğini görmekten dolayı çok mutluyuz. Açıklanan rakam bekar ve çocuksuz işçilerimiz için. 3 çocuklu evli işçilerimiz için bu rakam 2 bin 155 liraya ulaşmaktadır."

DETAYLAR GELİYOR...