Artık O Poşetler de Ücretli Olacak

Son dakika haberi: Ücretli poşet uygulaması ile ilgili yeni bilgi geldi. Ücretli poşet satışında yeni bir düzenleme yapıldı.

Artık O Poşetler de Ücretli Olacak

Plastik poşetlerle ilgili yeni bilgi geldi.

Sene başında plastik poşetler ücretli oldu ve artık marketlerde plastik poşetler 25 kuruşa verilmeye başlandı. Alınan karara göre ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıdaların konulduğu küçük poşetler ile küçük ilaç poşetleri ücretsiz oldu ama market kasasında alınan poşetler 25 kuruştan satışa sunulmaya başlandı.

ARTIK O POŞETLER DE ÜCRETLİ OLACAK

Edinilen son dakika bilgilerine göre , artık internet üzerinden yapılan alış verişlerde de poşetler ücretli olacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması çalışmalarının verim ve etkinliğinin artırılmasını sağlamak için hazırlanan, “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”nde geçtiğimiz yılın son günlerinde düzenleme yapılmış ve önemli eklemeler yapılıp yönetmelik yürülüğe alınmıştı. 

Yapılan düzenleme ile alışverişte bazı poşetlere ücretlendirme getirilmiş ve marketlerde poşetler para ile satılmaya başlanmıştı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ücretsiz poşetleri de belirledi. Bakanlığın ücretsiz kapsama aldığı poşetler şöyle:

Ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin ve hayvansal gıda gibi açıkta satılan  gıdaların hijyeni için kullanılan küçük poşetler ücretsiz veriliyor.

Akvaryumcularda balık konan poşetler ile yumrulu veya tohumlu bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler (patates-soğan torbaları vb.) ve kuru temizlemeci poşetleri ile kargo poşetleri ve freeshop poşetleri de ücretsiz şekilde veriliyor.

İlaç poşetlerinde ise poşetin  inceliğine bakılacak. Eczanelerde çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan ücretsiz olarak vatandaşlara veriliyor.

Dükkanlar isterse tekstil ürünü çok kullanımlık poşetleri ücretsiz şekilde müşterilerine verebilecek.

Tekstil, oyuncak, elektronik, unlu mamüller gibi ürünlerin toptan veya perakende satıldığı market, bakkal, kantin, pastane, züccaciye, tuhafiye, restoran, kafe, nalburlarda istisnasız olarak poşetler ücretli şekilde verilecek. Bu poşetler 25 kuruşluk fiyattan satışa sunuluyor.

Kamubulteni.com | Ankara