Ankara'da Kadın ve Çocuklar için Otobüs Düzenlemesi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir'e ait toplu taşıma araçlarında, belli saatlerden sonra kadın ve çocukların iki durak arasında diledikleri noktada inmelerini sağlayacak bir düzenleme yapılmasına karar verdi.

Ankara'da Kadın ve Çocuklar için Otobüs Düzenlemesi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Belediye Meclisi Toplantısı geçtiğimiz gün toplandı.

Hürriyet'ten Murat Yılmaz'ın haberine göre, toplantıda gündeme gelen meselelerden birisi de , öğrenciler, kadınlar ve çocukların küçük de olsa güvenliğinin sağlanması maksadıyla belli bir saatten sonra EGO otobüslerini kullandıklarında iki durak arasında müsat yerde indirilmelerine yönelik çalışmaydı.

EGO yetkilileri, akşam saat 22.00'den sonra otobüslerde seyahat eden çocuklar ve kadınların talebi olması halinde inebildiklerini söyledi. Otobüs şoförlerine yardımcı olmaları konusunda daha önce talimat verildiğini belirten yetkililer, "Şoförlerimize bu yönde önceden yardımcı olmaları konusunda saten söylemiştik. Biz zaten benzer taleplerde yardımcı oluyoruz. Biliyorsunuz 24 saat ulaşım hizmeti veriyoruz. Saat 22.00'den sabaha kadar durağa evi uzak olan kadın ve çocuklara şoförlerimiz yardımcı oluyor. Karar da resmiyet kazandırır. Vatandaşlarımızın güvenlik sorunu yaşamadan seyahat etmelerine yardımcı olmaya devam ederiz" şeklinde açıklama yaptı.

KAYNAK: HÜRRİYET