Altın alırken buna bakmayan yandı! Elinizdeki sahte olabilir

Kesme altın alanlar uyarıldı! Ucuz diye kesme altın alanlar sahte altın almış olma riskiyle karşı karşıya! Detaylar haberimizde...

Altın alırken buna bakmayan yandı! Elinizdeki sahte olabilir

Altın fiyatlarının son 7 yılın zirvesine ulaşmasıyla birlikte, sahte altın mağduriyetlerinin artmasına karşı uzmanlar, vatandaşları dikkatli olmaya çağırıyor. Ziynet eşyası alımında yaşanan sorunlara karşı önlem almak için internet alışverişi, altın esnemesi ve altın sesi konularına özel vurgu yapılıyor.

Altın almak isteyen vatandaşlara kuyumcular tarafından yapılan uyarılara göre, internet üzerinden "ucuz altın" siparişi verilmemeli. Uzmanlar, ziynet eşyalarında ayar ve ses kontrolünün önemine dikkat çekiyor.

Son zamanlarda artan altın fiyatlarına ek olarak, Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, sahte altın ürünlerinin yaygınlaştığını belirterek, alıcıları demo ürünlere karşı dikkatli olmaya çağırıyor. Yaşar, bu konuda alınabilecek önlemleri şu şekilde sıralıyor:

kesme altın alınır mı

Altın kesinlikle güvenilir kuyumculardan alınmalı, internet alışverişine temkinli yaklaşılmalıdır.

Altın alırken gram ve ayar konularına dikkat edilmelidir. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde bu bilgiler eksik olabilir ve mağduriyetlere neden olabilir.

Sahte altını ayırt etmek için gerçek altın üzerinde "916" ibaresinin bulunduğunu belirtiyor. Ayrıca, altının sesinin tok olması gerektiğini ifade ediyor.

Yusuf Yaşar, vatandaşları kesme altın olarak bilinen altınları almamaları konusunda da uyarıyor. Bu tür altınların genellikle terzi makası kullanılarak kesildiğini ve gram veya özellik bilgisinin olmadığını belirtiyor.

Çeyrek, gram, tam ve külçe gibi ziynet ürünlerinin basma yetkisinin darphanede olduğunu hatırlatan Yaşar, vatandaşların güvendikleri kuyumcuları tercih etmelerini ve darphaneye işçilik vermek istemeyen kişilerden uzak durmalarını öneriyor.

Altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte, bu önemli püf noktaları göz önünde bulundurularak yapılan alışverişlerle sahte altın tuzağından kaçınılabilir.