Almanya'ya İşçi Alımına 400 Bin Kişi Başvurdu

Almanya 10 bin işçi alımı için yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada 400 bin kişinin başvuru yaptığı ve başvurur ekranının yeniden açılacağına yer verildi.

Almanya'ya İşçi Alımına 400 Bin Kişi Başvurdu

OBM Almanya 'da çalıştırmak üzere 10 bin Türk işçi alımı yapacağını geçtiğimiz gün açıklamıştı.

Bu açıklamadan sonra yüz binlerce kişi işçi olabilmek için başvuru yaptı. Ancak başvuru sayfası daha sonra kapatıldı. Başvuru ekranına halen erişim sağlanamıyor. Öte yandan İŞKUR ve Konsolosluktan önemli açıklamalar geldi.

İŞKUR yaptığı açıklamada yurt dışına işçi gönderilmesi için asıl adresin İŞKUR olduğuna yer verildi. Açıklamada yurt dışına işçi gönderme için tek yetkili kurumun İŞKUR olduğu, Özel istihdam büroları aracılığıyla yurt dışı işçi alımlarının yapıldığına yer verildi. 

Konsolosluk tarafından yapılan açıklamada ise "OBM firmasıyla Federal Hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Federal Hükümetle Türk Hükümeti arasında da basındaki haberlerde sözü edilen meslek gruplarının Almanya’da istihdam edilmeleri konusunda özel bir işçi alımı anlaşması da yoktur." ifadelerine yer verildi.

OBM 'DEN YENİ AÇIKLAMA

OBM firmasından konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada 10 bin alım için şimdiye kadar 400 bin kişinin başvuru yaptığına yer verildi. İŞKUR ile anlaşmaları konusuna da değinen OBM Türkiye, başvuruların toplanması ve değerlendirme aşamalarından sonra İŞKUR aracılığıyla personelleri Almanya 'da çalıştıracaklarını söyledi. Söz konusu açıklamada İŞKUR ile bu konuda çalışmaların yapılacağı ve yurt dışına işçi göndermelerin İŞKUR 'dan yapılacağına yer verildi.

BAŞVURU EKRANI KAPALI

OBM tarafından yapılan yeni açıklamada ise başvuru ekranının teknik sorunlar nedeniyle kapalı olduğu, teknik sorunların çözülmesi sonrası başvuru ekranının yeniden erişime açılacağına yer verildi.

YURT DIŞI İŞÇİ ALIMLARINDAN, KPSS HABERLERİNDEN, MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara