Almanya'ya İşçi Alımı İçin Yeni Açıklama: İşte Asıl Başvuru Sayfası

Almanya 'ya 10 bin işçi alımı için son dakika gelişmesi yaşandı. Konsolosluk konu ile ilgili bir bilgilendirme açıklaması yaptı ve iş başvurusu için asıl adresi adaylarla paylaştı.

Almanya'ya İşçi Alımı İçin Yeni Açıklama: İşte Asıl Başvuru Sayfası

Son dakika haberi: Almanya 'ya 10 bin işçi alımında flaş gelişme.

Almanya 'ya 10 bin işçi alımı yaılacaktır açıklaması OBM Türkiye tarafındna yapıldı. Bu açıklamanın ardından yüz binlerce aday başvursunu yaptı.

Başvuru ekranı ise önceki gün kapatıldı. Başvuru ekranının kapatılmasının ardından adayların kafası karıştı. Konu ile ilgili Almanya 'nın Ankara Konsolosluğundan açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"OBM firmasıyla Federal Hükümet arasında Türk uzman personelin istihdamıyla ilgili herhangi bir anlaşma bulunmamaktadır. Federal Hükümetle Türk Hükümeti arasında da basındaki haberlerde sözü edilen meslek gruplarının Almanya’da istihdam edilmeleri konusunda özel bir işçi alımı anlaşması da yoktur.

Nitelikli bir meslek eğitimi almış uzman personele Almanya’da özel sektörün bazı branşlarında ihtiyaç duyulmaktadır. Federal hükümetin http://www.make-it-in-germany.info.tr/ adlı enformasyon portalında bu  olanaklar hakkında bilgi verilmektedir.

Vize ve çalışma izni başvuruları için halen aynı  kurallar geçerlidir. Bu kurallar Büyükelçiliğin web sayfasında https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/05-VisaEinreise/-/1514554 linkinde bulunmaktadır."

ALMANYA 'DA İŞ İÇİN BAŞVURU YAPILACAK SAYFA

Söz konusu açıklamada Almanya 'da çalışmak isteyen adayların aşağıdaki internet adresini ziyaret etmesi ve bu portalda konu hallomda detaylara bakması gerektiğine yer verildi.

http://www.make-it-in-germany.info.tr/

VİZE BAŞVURUSU

Almanya vize başvurusu ise aşağıdaki sayfadan yapılmaktadır.

https://tuerkei.diplo.de/tr-de/service/05-VisaEinreise/-/1514554

OBM ALIMI ASILSIZ MI?

OBM alımı hakkında Konsolosluk herhangi bir anlaşma yoktur dedi. Ancak OBM, binlerce Türk personeli Almanya 'da kendi bünyesinde çalıştırmaktadır. Konu ile ilgili net açıklama önümüzdeki günlerde gelecek. Açıklama gelir gelmez bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara