Almanya İşçi Alımı Sonuçları ve Yeni 10 Bin Alım Hakkında (OBM Türkiye 2019)

OBM Türkiye, Almanya'da çalıştırmak üzere 10 bin işçi alımı yapacak. 2019 yılının ilk etabında yapılacak 10 bin alımın ardından yeni alım da yapılacak.

Almanya İşçi Alımı Sonuçları ve Yeni 10 Bin Alım Hakkında (OBM Türkiye 2019)

Almanya 10 bin vasıflı vasıfsız işçi alımı başvurusu sona erdi.

OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamada , 2019 yılında yapılacak alımlarla , Türk vatandaşları arasından 10 bin işçi alımı yapılacağı ve bu personellerin Almanya 'da çalıştırılacağına yer verildi. Açıklamanın gelmesinin ardından yoğun şekilde başvuru oldu ve 400 bine yakın kişi Almanya 'da çalışmak için OBM 'ye başvurusunu yaptı.

Başvuruların yapılmasının ardından adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını, başvuru yapamayan adaylar ise başvuruların tekrar ne zaman alınacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu süreci değerlendirdik.

SON BAŞVURU

OBM Türkiye tarafından yapılan açıklamada son başvurunun 30 Aralık olduğuna yer verildi. Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Hiçbir kurumla bağlantımız yoktur.Başvurularda asla ve asla hiçbir ücret talep edilmemektedir. Sitemiz dışında hiçbir yerde başvuru yoktur. Sadece formlar doldurularak başvurular kabul edilecektir. Özel isteklerinizi [email protected] mail atarak iletiniz. Başvurular 30 Aralık 2018'e kadar devam edecektir. Ofislerimizden başvuru kabul etmiyoruz. İlginize teşekkür ederiz."

SONUÇLAR VE GÖRÜŞMELER NE ZAMAN?

OBM Türkiye, ilk başvurular için iş görüşmelerini önümüzdeki aydan itibaren yapmaya başlayacak. Başvuru sırasında verdiğiniz iletişim bilgilerinizden size ulaşacak OBM Türkiye, Antalya ve İstanbul 'da bulunan ofislerde adaylarla ön görüşme yapacak.

Bu görüşmeler sonrası Almanya 'da çalışacak ilk 10 bin aday belirkenecek ve gerekli işlemlerin yapılmasının ardından adaylar İŞKUR aracılığıyla Almanya 'ya gidecek.

OBM tarafından yapılan son açıklamada, Almanya Konsolosluğu ve Türkiye'de İŞKUR ile görüşmelerin yapılmaya başlandığı ve alımların bu şekilde yapılacağına yer verildi.

YENİ ALIM OLACAK

OBM Türkiye, bu alımın ardından önümüzdeki aylarda yeni personel alımı için tekrar başvuru alacak. İlk alımda 10 bine yakın alım yapılacak. Diğer alımda ise yine 10 bin işçi alınacak.

Yeni alım için başvuru formu henüz yayımlanmadı. OBM sitesi hala erişim dışı. Ancak teknik alt yapının sağlanmasının ardından form yeniden erişime açılacak. Kamubulteni.com olarak süreci anbean takip ediyoruz. Bildirimle gelişmelerden, başvuru formundan haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN