AK Partili Akçay'dan 'Kaşıkçı' Açıklaması: Ceset Eritilerek Yok Edilmiş

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Yasin Aktay, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi arabistan ajanları tarafından İstanbul'daki başkonsoloslukta vahşice katledilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Partili Akçay'dan 'Kaşıkçı' Açıklaması: Ceset Eritilerek Yok Edilmiş

Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığına ilişkin kendilerine bilgi geldiğini fakat cesedin nasıl yok edildiğini bilmediklerini söyleyen Aktay, son gelen bilgilere göre cesedin eritildiğini söyledi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'a konuşan Aktay, "Kaşıkçı'nın cesedinin parçalandığı bilgisi bizde vardı. Fakat şu anda görüyoruz ki parçalamakla da kalmamış, cesedi eriterek yok etmişler. Bizdeki son bilgilere göre cesedi parçalamalarının sebebi de daha kolay eritmek. Cesetten eser bırakmamak amaçlanmış. Savcılığın ifadesinden de bu anlaşılıyor. Verebilecekleri makul bir cevapları yok. Katillik, masum bir insanı katletmek ayrı bir suç, cesede yapılan muamele ve boyutları ayrı bir suç ve utanç. Mevcut kamera sistemlerinin bizi götürdüğü her yere gidildi, ceset bulunamadı. Ortada deliller var. Cemal Kaşıkçı başına gelecekleri tahmin etseydi başkonsolosluk kapısından içeri girer miydi?" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan'lı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğu'na evlilik için gerekli evraklar için girmiş , burada Suud ajanlar tarafından boğularak katledilmişti.