AK Parti'den Son Dakika 'Mahkum Affı' Açıklaması

AK Parti MYK toplantısı sonrasında flaş açıklamalar. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mahkum affıyla ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

AK Parti'den Son Dakika 'Mahkum Affı' Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim vaatleri arasında yer alan ve önümüzdeki dönemde MHP tarafından meclise sunulacak ve tartışılacak af meselesine ilişkin AK Parti'nin tutumunun değişmediğini söyleyen AK Parti Sözcüsü Çelik, "Gündemimizde bu konu yok. Pozisyonumuzu koruyoruz. Gündemde af yok. İzliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un büyük tepki çeken açıklamalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ömer Çelik, "Hayretle karşılıyoruz. Türkiye ne zaman özgür, güçlü bir politika sergilerse Türkiye'yi islamcılık ve Osmanlıcılık yapıştırılıyor. Metni açıkça okudum. Kullandığı kavramlara hakim değil. Türkiye'nin kurucu liderinin izinde ilerleyen bir Türkiye var. Kendisi biraz yakından takip ederse bu açıklamalarının aşırı grupların işine yaradığını göreceği makaleler vardır. Bu söylemleri söyleyenlerin DEAŞ'ın tuzağına düştüğünü görür. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklaşımlardır. Gelişmiş bir oryantaist yaklaşım bile değildir. Çağın gerisinde kalmıştır. Son derece yanlıştır.

Türkiye'nin AB'den uzaklaştığını söylüyor. Demokratik konularda, refahın paylaşımı konusunda son dakika cimri yaklaşımlar. Terörle mücadelede, göçmenlerin barınması konusunda son derece cömertler. Fransa ne kadar Avrupa devleti ise, Türkiye de o kadar Avrupa devletidir. Bu tartışmasızdır. Türkiye yanlızca terörle mücadele edecek, göçmenleri barındıracak ülke değildir. Türkiye ile AB arasındaki ilişkiler tam üyelik müzakereleridir. Macron konuşmasında yanlış yapmıştır. İslami terör ifadesinin kimsenin işine yaramadığını söylemek isteriz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA