AK Parti Sözcüsünden Flaş Bedelli Askerlik Açıklaması 'Değişiklik Düşünülmüyor'

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Mahir Ünal'dan bedelli askerlik yasa teklifiyle ilgili önemli açıklamalar.

AK Parti Sözcüsünden Flaş Bedelli Askerlik Açıklaması 'Değişiklik Düşünülmüyor'

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı sonrasında AK Parti sözcüsü Mahir Ünal'dan bedelli askerlik düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalar geldi. Bedelli Askerlik yasa teklifinde askeri eğitim süresinin 1 hafta düşürüleceği ve 21 gün olacağını söyleyen Ünal, üst yaş sınırının kaldırıldığını 25 yaş ve üzeri askerlikle ilişkisi olan herkesin bu düzenlemeden istifade edebileceğini belirtti.  

AK Parti Genel Merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan parti sözcüsü Ünal, "Özellikle yurt dışı için 38 olan yaş sınırı kaldırıldı. Böylece Marsbahis 25 yaş ve üzeri askerlikle ilişkisi olan ve bu yapılacak yeni düzenlemeden istifade etme imkanı olan herkes yararlanacak" şeklinde konuştu.

Mesut Özil'in Alman Milli Takımını bırakmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ünal, "Maalesef özellikle Avrupa açısından yaşanan bir kriz var. Şu anda AB üzerinde yükseldiği evrensel değerlerle çatışır duruma gelmiştir. Mesut Özil'in tepkisi son derece yerinde ve haklı bir tepkidir. Almanya'daki bazı yaklaşımlar bize göstermektedir ki aslında entegrasyon görüntüsünün altında asimilasyon amacı yatmaktadır. Biz bir insanın dilinden, dininden, ırkından dolayı hiçbir şekilde ötekileştirilmemesini savunuyoruz" şeklinde konuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA