AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Son Dakika Ankara ve İstanbul Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten son dakika Ankara ve İstanbul Açıklaması geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Son Dakika Ankara ve İstanbul Açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Son Dakika Ankara ve İstanbul Açıklaması

ÖMER ÇELİK'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

"Vatandaş ne diyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Bazı doğal itirazlarda bulunduk. Amacımız hiçbir oyun heba olmamasıdır. Ama bazı şebekeler bu meşru başvurumuzu provokasyona çevirmeye çalıştı. Yalan haberler konusunda hassasız. Biz demokrasimize kıymet verdiğimiz için, Türkiye'nin büyük gücüne kıymet verdiğimiz için İyi ki varsın Yusuf, biz o Yusuf'ların her birinin sandığa götürdüğü her bir oyun  heba edilmesini istemiyoruz. Oylara sahip çıkma sürecini bir takım provakasyonlara kurban etmek isteyenlere karşı net bir duruşumuz var. 

SÜRECE HERKES SAYGI DUYMALIDIR

Biz nasıl olur ki AK Parti genel merkezi olarak, Yusuf'ların yapmış olduğu çalışmalar neticesinde sandığa giden oylarda hatalar, itiraz edilmesi gereken süreçler görüyorsak , bu hukuki bir haksa, seçim sürecinde bir haksa ki haktır. Buna niye başvurmayalım. Bu müessese çalışıyor diye, erkenden sonuç ilan etmiş olanların, aman bu müessese çalışmasın, her şey olduğu gibi dursun şeklinde olaya yanaşmasında anormallik görüyoruz. Herkes oyuna sahip çıksın. Tek bir oy, gelecekle ilgili talimatların niteliği, niceliğini değiştirebilir. Bu milletimize karşı bizim vazifemiz olduğu gibi  daha genç yaşlarında bu ülkenin geleceği için bir takım yokluklar, imkansızlıklar içinde, o sorumluluğu genç yaşta üstlenip, evine rızık götürmek için yapacağı faaliyeti parti faaliyetine ayıran bu çocukların emeklerine sahip çıkmak bizim borcumuzdur. Meşru bir mekanizma ortadadır. Burada iki konu önemli , sürece herkes saygı duymalıdır. Süreç şeffaf, saygılı işlemelidir.

YSK HUKUK İÇERİSİNDE SÜRECİ İŞLETECEKTİR

 YSK, hukuk içerisinde süreci işletecektir. Sürece saygı duyulduğu gibi sonuç ne olursa olsun milletimizin talimatıdır deyip, başımızın üstünde bir emanet gibi taşıyacak ve saygı duyacağız. Oy veren her vatandaşımızın hakkını savunmak bizim vazifemizdir. Burası AK Parti Genel Merkezi, 15. kez seçimden zaferle çıkmış bir partinin genel merkezi. Biz 15 kez birinci çıkmış bir partiyiz, bu seferde sandıktan birinci çıkarak Türkiye'nin en büyük partisi olma tevecühünü milletimiz bize vermiştir. Dolayısıyla bizim hak edilmeyen bir zafer koşma peşinde olmamız mümkün değildir. Hak edilmeyen bir zafer arayışı bizim kapımızdan içeri girmez. Hak edilmiş zaferlere defalarca imza atmış olan, milletimizle bütünleşmiş bir siyasi partiyiz. AK Parti olarak ortaya çıkardığımız sonuç, partimizi 1. , cumhur ittifakımızı 1. yapmıştır. Hak edilmiş bir zafere imza atıldığı ortadadır. Hak edilmiş zafer meselesi, başkalarının kendilerine yakıştıracağı etiket olabilir. Bu süreci de, sağduyulu şekilde yürüteceğiz. Şimdiye kadar ki seçim tecrübemiz, bunları net bir şekilde ortaya koyacak. İtirazlar yapılacak. Cumhurbaşkanımız AK Partililer açısından temel prensibi vatandaşlarımızla paylaşmıştır. Geçmişte muhtıra verilmeye çalışıldığında buna direnmişizdir. Tehdit , suikastlerle üzerimize gelindiği zaman millet kal derse kalır, git derse gideriz demişizdir. Bir takım rakamların yakın olması, araştırma, hukuki süreci beklemek son derece doğaldır. Ankara ve İstanbul'da yürütülen bu çalışma gayet doğaldır. Her seçimden sonra tüm partilerin yürüttüğü bu müessese tekrar işletiliyor. Sükunetle, saygıyla sonucu beklemek gerekir. Sonuç ve sürece saygı duyacağız. 

SPEKÜLATİF HABERLERE İTİBAR EDİLMEMESİ GEREKİR

(A HABER TARAFINDAN YAPILAN BU HABER,DAHA SONRA İSTANBUL VALİLİĞİ TARAFINDAN YALANLANDI. )

İtiraz süreci sona erince sonucu hep beraber göreceğiz. Sonuç arzu ettiğimiz şekilde çıksa da çıkmasa da saygı duyulması gerektiğini her zaman ifade ediyoruz. Sanki bu süreci tek başımıza biz yürütüyoruz. Gözlemci olarak diğer partiler de orada bulunuyor. Diğerlerinin de itiraz yapacağı yerler olacaktır. Vatandaşlarımıza yanlış bilgi veriliyor. Çeşitli yerlerde bazı haberler çıkıyor, itiraz sürecinin dışında başka süreçler işliyor gibi, başka gelişmeler olacak gibi, tüm oylar yeniden sayılıyor gibisinden bazı şeyler duyuluyor. İtiraz mekanizması önceki mekanizmalar gibi oluyor. Bazı yerlerde çıkan aşırı ifadeler kullanılıyor, AK Parti Genel Merkezi bundan sorumlu gibi gösteriliyor. Cumhurbaşkanımız balkon konuşmasını yaptı, AK Parti'nin yetkili isimlerinin yapacağı açıklamalar bağlayıcı açıklamalardır.

SÜRECE SAYGI DUYUYORUZ, SONUÇ NE ÇIKARSA SAYGI GÖSTERECEĞİZ

Spekülatif habere itibar edilmemesi, herhangi bir haber duyulduğunda, infial oluşturacak haberler iyi test edilsin, bu süreçten de sağlıklı şekilde çıkacağız. Sürece saygı duyuyoruz, sonuç ne çıkarsa saygı göstereceğiz. Seçimlerin sonunda kazanan partiler, kaybeden partiler olur.