AK Parti'nin Eskişehir Adayı Burhan Sakallı Kimdir? Görevleri

AK Parti 'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Burhan Sakallı oldu. Peki Burhan Sakallı kimdir?

AK Parti'nin Eskişehir Adayı Burhan Sakallı Kimdir? Görevleri

AK Parti 'nin Eskişehir Belediye Başkanı adayı Burhan Sakallı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti 'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıkladı. Açıklanan isim Burhan Sakallı oldu. 

BURHAN SAKALLI KİMDİR?

1962 yılında Eskişehir’e bağlı Mihalıççık ilçesine bağlı olan Dinek Köyünde dünyaya gelen Sakallı, 1974 yılında Kurtuluş İlköğretim Okulu’nu, 1977’de Dinek Ortaokulunu, 1980’de Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. 1984’de Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden başarı ile mezun oldu.

2008 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim Dalı Yüksek Lisans eğitimini bitiren Sakallı, 1985 yılında Atatürk Barajı derivasyon tünelleri uygulama projesinde, 1987’de Sır Barajı betonarme gergi uygulamasında  görev yaptı. 

29 Mart 2009 seçimlerinde II. defa Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na seçilen Burhan Sakallı, Eskişehir’in en büyük Toplu Konut Projeleriyle 25.000 kişinin ev sahibi olmasına olanak sağladı. Kaderine terk edilen Odunpazarı Evlerini restore ederek hem tarihi mirasımıza sahip çıktı, hem de Odunpazarı’ndan bir Türkiye markası çıkarttı. 

İLK VE TEK SOSYAL YAŞAM MERKEZİNİ KURDU

Eskişehir’in ilk ve tek, kadınlar, gençler ve çocuklar için, “Sosyal Yaşam Merkezi” kurdu. Yeşil alan çalışmaları ile Avrupa Birliği standartlarını yakaladı. Eskişehir’in ilk Hobi Bahçelerini kent halkın hizmetine sundu. 

Modern, kullanışlı kapalı pazaryeri inşa etti. Tretuvar, asfalt, kilitlitaş yapımında Türkiye rekorları kırdı. 

Görevi süresince 20’in üzerinde ödül alan ve başarılı çalışmalarını taçlandıran Burhan Sakallı evli ve üç çocuk babasıdır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA