AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: OHAL'in Sonuna Geldik

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, OHAL'in kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Süreçte sona gelindiğini söyleyen Yılmaz, terör ve teröristle mücadelenin sonuna kadar süreceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: OHAL'in Sonuna Geldik

Basın toplantısı düzenleyerek gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, OHAL ile ilgili sürecin sonuna gelindiğini söyledi.

Fetullahçı teröristlerin ülkeden sökülüp atılması, kurumlardan yapılanmanın temizlenmesi ve diğer teröristlere yönelik OHAL imkanının kullanıldığını söyleyen Yılmaz, OHAL'in hukuki bir mekanizma olduğunu söyledi. Cevdet Yılmaz, "Anayasa'mızda ve uluslararası hukukta olan bir mekanizmadır. Terörle daha etkin mücadele etmek için bu mekanizma kullanıldı. Şimdi artık bu sürecin de çok şükür sonuna yaklaşmış bulunuyoruz.

Önümüzdeki dönemde olağanüstü hal kaldırılacak. Bunun yerine mevcut hukuk sistemimiz Tempobet içinde gerekli birtakım düzenlemeler de yapılarak, terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecek. OHAL'in kalkması, terörle mücadelenin zaafa uğrayacağı veya zayıflayacağı anlamına gelmiyor. Tam aksine, tehdit düzeyinin geldiği seviye dikkate alınarak, normal hukuki çerçeve içerisinde bu mücadelemiz aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edecek. FETÖ ve diğer terör örgütlerinin dünyada yaptıkları propagandalar da inşallah boşa çıkacaktır.

Halkımız, bu gerçekleri yakından görmüş, tanımıştır. Bundan sonra bu tür yapılanmaların hiçbir şekilde ülkemizde yer etmesi mümkün değildir. Bu şuurla gelecek nesillere bu değerlerimizi, tecrübelerimizi aktararak, bu tehditlere karşı en sağlam şekilde devam ettirmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM