AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş'tan Mahkum Affı Açıklaması (Af Çıkacak Mı?)

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk ekranlarında yayınlanan Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu 'Nedir ne değildir?' isimli programın canlı yayın konuğu oldu.

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş'tan Mahkum Affı Açıklaması (Af Çıkacak Mı?)

Burada gündemdeki meselelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, af teklifinin seçimden önce gündeme gelip gelmeyeceğine yönelik de açıklamalar yaptı.

AK Parti'nin yerel seçim stratejisiyle ilgili, "2 ayı aşkın süredir ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor. Siyaset yapma tarzında kuralları olan bir siyasi parti AK Parti. 60 ilde son noktaya gelindi. Ve diğer 21 ilde de çok yol kat edildi. Yapılacak olan bir programla da 21 ilin açıklamasını Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirecek." şeklinde konuşan Kurtulmuş, TBMM Başkanı Yıldırım ile ilgili protokol iddialarına dair, "Burada kamuoyunda yer alan ve medyada yer alan kulis bilgileri üzerinden hareket edilmesini doğru bulmuyorum. Meclis Başkanımız da dair olmak üzere millete nasıl daha iyi hizmet ederiz diye hareket ederiz. Bu tür kulislere itibar edilmemeli. Hiçbir şekilde bu tür bilgilere itibar edilmemesini rica ediyoruz. Önümüzdeki dönemde yeni bir döneme geçişin hazırlığını yapıyoruz. Seçim öncesinde bu tür kulisler ortaya çok çıkar. Bunlar kolay konulardır. Bir kişi sosyal medyada bir şey yazar, onlarca insan onu takip eder. AK Parti olarak bunların hepsinden kendimizi dışarıda bırakıp hizmetlerimize odaklanmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi tarafından gündeme getirilen şartlı ceza indirimi konusuyla ilgili kendisine yöneltilen soruyu da yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Artık adayların belli olmaya başladığı bir süreçteyiz. Yılbaşından sonraki süreçte asıl gündemin seçim olacağı için gündeme geleceğini düşünmüyorum. Bu konu seçim sonrası gündeme gelecektir" dedi.