AK Parti'den HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in Tahliyesine İlişkin Açıklama

Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in tahliyesine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AK Parti'den HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in Tahliyesine İlişkin Açıklama

AK Parti'den HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in Tahliyesine İlişkin Açıklama

Hükümetin yaptırdığına yönelik iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Çelik, "Burada esas olan şu, hükümeti eleştirmek gayesiyle sürekli olarak yargının içini kurcalamaya çalışan bir muhalefet anlayışı var. Yani kuvvetler ayrılığı prensibi nasıl daha iyi olsun, kuvvetler ayrılığı prensibinin işlemesiyle ilgili eleştirileri varsa nasıl daha iyi olsun diye bunları tabii ki dinleriz. Hukuk devletinin teminatı kuvvetler ayrılığı prensibidir.lk defa yargı Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine karşı tarihindeki en güçlü direnişi gösterdi. Geçmişte darbe olduğu zaman Anayasa Mahkemesi başkanları gider, en önce darbecileri selamlardı. O gece HSYK başta olmak üzere bütün yargı mensupları son derece güçlü bir direniş sergiledi ve ilk andan itibaren darbecileri tutuklayarak bu işin üzerine gittiler." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin çok yönlü olarak terörle mücadele ettiği için yasalar ve yasaların uygulanması konusunda önemli bir yargı geleneğine sahip olduğunu söyleyen AK Parti Sözcüsü, dünyada pek çok ülkede olmayan bir deneyimin Türk yargısında olduğunu söyledi.

Çelik, "Yargı mensuplarını kendi işlerini yapma konusunda siyasi bir müdahaleden uzak bir şekilde değerlendirirsek yargı işliyor, su yatağında akıyor ve netice itibarıyla da kendi yönünü buluyor. Bu tartışmaları bu şekilde değerlendirmek lazım." şeklinde konuştu.