Af İçin Dikkat Çeken Açıklama

Mahkumlara af olarak bilinen şartlı ceza indirimi ile ilgili MHP 'den bir son dakika açıklaması geldi. Açıklamada , ceza indiriminin ikinci yargı paketinde olabileceğini söyledi.

Af İçin Dikkat Çeken Açıklama

Son dakika : MHP 'den mahkumlara af açıklaması.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, yaptığı son dakika açıklamasında mahkumlara af olarak bilinen ceza indirimi düzenlemesinin 2. yargı paketinde olabileceğini söyledi. 

AÇIKLAMASINDAKİ DİKKAT ÇEKEN DETAY

Erkan Akçay bugün yaptığı açıklamadad şartlı ceza indirimi ile ilgili "Terör, çocuk ve kadına yönelik suçlar gibi belli suçlar hariç tutulmak üzere, cezalarda 5 yıllık indirim yapılmasına yönelik şartlı ceza indirimi talebimiz vardı. Bu, birinci yargı paketinde yok ama ikinci yargı paketinde olacağını düşünüyoruz. Bu yönde beklentimiz var." ifadelerini kullandı.

Akçay 'ın açıklamasında net olarak konuşmaması , ikinci yargı paketinde şartlı ceza indirimi olacağını düşünüyoruz demesi , af bekleyenlerin tepkisine neden oldu.

BİR AN ÖNCE ÇIKSIN TALEBİ

Af bekleyen mahkum yakınları , şartlı ceza indiriminin 1. yargı paketinde olmasını istiyordu. Ancak 1. yargı paketi hazırlandı ve şartlı ceza indirimine yer verilmedi. Yapılan açıklamalarda ikinci yargı paketinde şartlı ceza indiriminin olabileceği aktarıldı.

Şartlı ceza indirimi bekleyenler ve yakınları , konu hakkında net açıklamanın gelmesini bekliyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA