''Adana'daki Ekmekler Numunelerinde GDO ya Rastlanmadı.''

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK Adanadaki ekmeklerde GDO olduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.Bakan ÇELİK alınan ekmek numunelerinde GDO ya rastlanmadığını açıkladı. Detaylar haberimizde.

''Adana'daki Ekmekler Numunelerinde GDO ya Rastlanmadı.''

Geçtiğimiz günlerde Adana ilinde ekmeklerde GDO bulunduğu iddia edilmiş Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konu ile ilgili soruşturma açmış ve fırınlardan numune almıştı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK yapılan analizlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. ‘’ Adana’da gerek bütün fırınlardan birçok fırınlardan aldığımız örnekler fırınlardan ekmek ürünlerini aldık ayrıca katkı maddelerini üretenlerden örnekleri aldık. Adana’da ekmekte GDO tespit edilmemiştir. Çok net söylüyorum. Hem geçmişteki incelemelerimiz hem yayından sonraki katkı maddesi incelemelerimizde GDO diye bir şey tespit edilmemiştir. Söz konusu değildir. Bunu ifade ediyorum. Peki katkı maddesi üreten 5 firmayla ilgili tespit yaptık 4 firmada GDO söz konusu değil. Katkı maddesi üretmek serbest ama GDO’suz olmak şartıyla. Bu çerçevede yaptığımız son incelemede ise 4’ünde yoktur. Yalnız bahse konu bir firmadan dolayı GDO tespiti yapılmıştır ve gerekli adli işlemlerin soruşturması başlamış bulunmaktadır. Netice itibariyle vatandaşlarımızı bu konuda rahat olmalarını ifade ediyorum.

Fırat Kalkanı Operasyonuna da değinen Bakan Faruk ÇELİK "Onlar yeryüzüne ayak basıp oradaki olumsuz unsurları ortadan kaldırmak değil, havadan rastgele bombalayarak oralara huzur getireceklerini zannediyorlar. Amaçları da oralara huzur getirmek değil, huzursuzluğu artırmaktır. Havadan bomba attığınız zaman kimi öldürüyorsunuz kimi katlediyorsunuz? Farkındalar mı evet farkındalar ama işlerine öyle geliyor. Biz Suriye’ye mazlumların elinden tutmak, zalimleri uzaklaştırmak Betpas için girdik. Yerlerinden göç eden insanları evlerine döndürmek için oraya girdik. Bundan dolayı bu millet diğer milletlerle mukayese edilecek bir millet değildir. 15 Temmuz'da da bunu gösterdi bu millet. Vatanı için tehlikeye düştüğü zaman ne fedakarlıklar yapacağını gösterdi. Çanakkale'de de doğusundan batısına tüm vatandaşlarımız her şeyini bırakarak cepheye koşmuş ve şehit olmuştur. İşte bu özelliklere haiz olan milletin hizmetkarı olmaktan daha büyük bir şeref yoktur."

Kırmızı Et Fiyatlarına da değinen Bakan Faruk ÇELİK Türkiye’de yeterli miktarda kesim olgunluğuna gelmiş kasaplık sığır bulunduğunu ifade etti. Ancak fiyatları speküle etmek isteyenlerin olduğunu belirten Bakan Faruk ÇELİK "Kırmızı et piyasasında fiyatları tırmandırma gayreti içinde olanları görmezden gelemeyiz. Piyasaları speküle edici girişimlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Et ve Süt Kurumumuz devreye girmiş bulunuyor. Pazartesiden itibaren, kasaplarımıza kilogramı 22,5 lira fiyatla taze karkas sığır eti, yemek ve et sanayicilerine de 20,5 lira fiyatla dondurulmuş karkas sığır eti satışı yapılacak." şeklinde konuştu.  

16 Nisanda yapılacak olan referandumla ilgili olarak da Bakan ÇELİK şunları söyledi. " Avrupa bizi bölüp parçalayıp Suriye gibi, Sırbistan gibi yapmak istiyor. Biz bu planı bozmak için 'Evet ' demeliyiz. Biz yatırımlar, yollar yaparken terör örgütleri yollara, milletin bodrumlarına, kanalizasyonlarına, masum insanların yaşadığı yerlere bombalar koydu. Biz hizmet getirirken, onlar belediye paralarını terör örgütlerine aktarmakla uğraştılar. Harap edilen o ilçelere, devlet 15 katrilyon hizmet yapıyor. Yazık, günah değil mi? Bu Viranşehir'deki insanlarımızın iş, AŞ bulmak için yatırımlar, sanayi, hizmet gelmesi gerekirken, siz bu şehirleri ne hakla bombaladınız? Kime faydası oldu, siz kimin piyonusunuz? Artık kim için hizmet ettiğiniz belli olmuştur. Dış güçler için çalışıyorsunuz, bu halk için değil. Hükümetimiz kararlıdır. Nerde bir terör mikrobu varsa yok edeceğiz. Siz de nerede bir şer odakları ve ona hizmet eden varsa güvenlik kuvvetlerimize bildirin."

Kamubulteni.com KONYA