Adalet ve CTE 17 Bin Kamu Personeli Alımı: Alım Kadroları ve Şartları 2019

Adalet Bakanlığı ile CTE, 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından 17 binden fazla kamu personeli alımı yapacak. Peki alımlar hangi kadrolara yapılacak? Başvuru genel şartları ne olacak? İşte detaylar.

Adalet ve CTE 17 Bin Kamu Personeli Alımı: Alım Kadroları ve Şartları 2019

Adalet Bakanlığı ile CTE personel alımı ilanı bekleniyor.

Adalet Bakanlığı 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından 17 binden fazla memur personel alımı yapacağını duyurdu. 17 bin personel alımına aylar kala adaylar önemli taleplerini Adalet bakanlığına iletmeye çalışıyor.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Adalet Bakanlığı ile CTE, 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından aşağıdaki kadrolara personel alımı yapacak.

İcra katibi, , zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen, aşçı, psikolog, sosyal çalışmacı, infaz ve koruma memuru,  büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), diğer sağlık personeli (sağlık memuru), teknisyen,  destek personeli (şoför),  destek personeli (aşçı),  destek personeli (kaloriferci) 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NE OLACAK?

Adalet Bakanlığı ile CTE, yukarıdaki kadrolara personel alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
  • Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

KPSS ŞARTI 60'A DÜŞER Mİ?

On binlerce aday, Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin personel alımında KPSS şartının 60 'a düşmesini istiyor. Bu konuda henüz bir çalışma yok. Ancak adaylar çokça yaptıkları paylaşımlarında puan sıralamasının 60 'a düşürülmesini istiyor.

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personel alımında 2019 yılında KPSS puanının düşmesi biraz zor gibi görünüyor. Ancak 2019 yılında yapılacak ilk alımda başvuru sayısının az olması durumunda bir değişikliğe gidilebilir. Zira bu yıl yapılan İcra katibi alımına yeterli başvuru olmamış ve birçok adliye, alacağı sayıyı tamamlayamadı. 

Yine başvuru sayısının az olması durumunda KPSS şartının esnetilmesi bekleniyor.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından başvuru şartları hakkındaki taleplerinizi yazabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN